GAE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR DENMESİNİN NEDENİNİ AÇIKLIYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR DENMESİNİN NEDENİNİ AÇIKLIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde kurulan Girne Araştırma Enstitüsü (GAE), 29 Haziran 2014 tarihinde referanduma sunulan Anayasa değişikliklerinin halk tarafından reddedilmesinin nedenini “bilgisizlik” olarak belirledi. GAE tarafından yapılan “KKTC halkı Anayasa değişikliğine niye hayır dedi” konulu kamu oyu araştırmasının en belirleyici sorusu olan “Sizce Anayasa değişikliğine ‘hayır’ denmesinin nedeni nedir?” sorusuna katılımcılar % 52.7 oranında “Halk değişiklikleri tam olarak bilmediği için” seçeneğini işaretleyerek yanıt verdiler.     

          

GAE tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında, KKTC seçmen kitlesi esas alınarak hazırlanan örneklem kullanıldı ve katılımcılara Anayasa değişikliği oylaması ile ilgili çeşitli sorular ile birlikte önümüzdeki döneme ışık tutmak amacı taşıyan sorular da yöneltildi.

 

GAE tarafından, saha çalışması 9 Kasım 20014 tarihinde tamamlanan kamuoyu yoklamasında elde edilen sonuçların paylaşılacağı basın toplantısında siz değerli basın mensuplarını’da aramızda görmekten onur duyarız.

 

Tarih: 27 Kasım Perşembe

Saat: 11:30’da

Yer: GAÜ Girne Yerleşkesi Millenium Senato Kongre Merkezi