GAÜ Okullar Grubu Cumhuriyet Bayramını Coşku İle Kutladı

GAÜ Okullar Grubu Cumhuriyet Bayramını Coşku İle Kutladı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okular Grubu Bünyesinde Eğitim veren Amerikan Koleji ve Amerikan Future Koleji öğrencileri Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 91’inci yıldönümü kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başladı. Türkçe ve İngilizce yapılan konuşmalarda; "Atatürk, Cumhuriyet`in ilanı ile laik, demokratik ve çağdaş bir düzen kurmuş, hedefleri bu düzen doğrultusunda gerçekleştirmiştir. 29 Ekim 1923`te Atatürk`ün ilk Cumhurbaşkanı seçildiği gün söylediği "Hep beraber ileriye gideceğiz." Sözü onun tüm hedeflerini dile getirmektedir" dediler.

Törenlerde İlkokul ve anaokul öğrencileri de Cumhuriyetin önemini vurgulayan şiirler, vecizler ve özlü sözler okudu.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Küresel Barış ve Sağlık yılı ilan ettiği 2014-2015 Akademik yılında Okullar Grubu adına yapılan açıklamada ;``Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 91. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Atatürk`ü, silah arkadaşlarını kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz`` mesajı verildi.