Ulu Önder Atatürk Ölümününü 72. Yılında GAÜ’de Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Ulu Önder Atatürk Ölümününü 72. Yılında GAÜ’de Anıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te Ulu Önder Atatürk ölümünün 72. yılında düzenlenen tören ve etkinlikler ile anıldı. Karmi Kampüs’te düzenlenen anma töreni ve etkinliklere Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar yanında öğrenicler ile akademik ve idari personel katıldı.

Rektörlük binası Atatürk büstü önünde düzenlenen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma töreni Eğitim Fakültesi ve Türkoloji kulubü tarafından Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen şiir dinletisi, seminer, kısa film gösterimi, folklor gösterisi ve müzik dinletisi ile devam etti. Spectrum Hall’deki etkinlikler GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner’in açılış konuşması ve 10 Kasım mesajı ile başladı.
Rektör Öner : “En Doğruya Yönlendiren Görüş ve İlkeleriyle Yolumuza Işık Tutuyor”

Ulu önder Atattürk’ün yaşamının, değerlerinin, en güç koşullarda elde ettiği başarıları ve ilkelerinin sonsuza kadar değerini koruyacağını belirterek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, 10 Kasım’ların matem günü olmadığını belirterek Atatürk’ün bıraktığı mirasa layık olmak için toplumun tüm fertlerinin en iyiyi başarmak için üzerine düşeni yapmayı sürdürmek zorunda olduğunu ifade etti.

En doğruya ve en iyiye yönlendiren görüş ve ilkeleriyle Ulu Önder Atatürk’ün ışık tutmaya devam ettiğini vurgulayan Öner, “Söylev”in herkes tarafından okunması gerektiğinin altını çizerek onunla savaşanların bile birkaç asırda bir dünyaya gelen bir deha olarak Atatürk’ü ifade ettiklerini hatırlattı. Bağımsızlığını kazanamak isteyen birçok ulusa da Atatürk’ün düşünce ve mücadelesinin örnek olduğunu belirten Öner, Ulu Önder Atatürk’ün iyi bir asker, iyi bir politikacı ve ülkesine bağımsızlığı kazandırarak “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi ile barış ortamında başarılı politikacılara ve devlet adamlarına örnek olduğunu ifade etti.
“Anma Töreninde Şiirler, Seminer, Kısa Film, Folklor Gösterisi ve Müzik Dinletisi Yoğun İlgi Gördü”

Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’deki anma etkinliklerinde öğretim üyesi Demiray Doğasal günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasının ardından “10 Kasım Duyguları” adlı şiir Türkçe Öğretmenliği bölüm başkanı Doç.Dr. Nejat Sefercioğlu tarafından okundu. Türkoloji Kulubü Türk Dünyası Kolu öğrencilerinden Dilara Sığak “Atatürk ve Bilim” konulu sunumu sonrası “Doğumundan Ölümüne Atatürk” konulu kısa film GAÜ sahnesinde gösterildi. Türkoloji Kulubü Şiir kolu tarafından okunan şiirlerin ardından Atatürk’ün sevdiği “Zeybek” oyunun oynanmasının ardından Türkoloji Kulubü müzik kolunu tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Sevdiği Nağmeler” isimli müzik dinletisi ile GAÜ akademik ve idari personeli yanında öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği anma töreni sona erdi.