GAÜ’den Uluslararası Karşılaştırmalı Eğitim Sempozyumuna Destek

GAÜ’den Uluslararası Karşılaştırmalı Eğitim Sempozyumuna Destek

Girne Amerikan Üniversitesi KKTC Teknik Öğretmenler Derneği’nince düzenlenen Uluslararası Karşılaştırmalı Eğitim Sempozyumu’nda sponsor oldu.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Moldova, İran, Irak, Kosova gibi ülkelerle KKTC’den akademisyen ve eğitimcilerin katıldığı uluslararası sempozyumda GAÜ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Karakartal tarafından temsil edildi. Sempozyum öncesinde konuklara Malpas Otel’de  Oğuz Karakartal tarafından “Türk Kültür ve Eğitim Tarihinde Kıbrıs’ın Yeri” konulu görsel bir sunum yapıldı.  Karakartal sunumunda Kıbrıs’ın Türk tarihi açısından önemini görsel belgelerle anlattı. Kıbrıs’tan yolu geçen tanınmış yazar ve eğitimciler üzerinde duran Karakartal, öğretmenlerin tarihi süreçte Kıbrıs bağlamında oynadıkları rolleri sıraladı. KKTC Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı sunumun ardından uluslararası sempozyuma desteğinden ötürü GAÜ’ye teşekkür ederek Prof.Dr. Oğuz Karakartal’a derneğin  teşekkür plaketini takdim etti. Sempozyumun ikinci gününde protokol konuşmalarının yanında KKTC Teknik Öğretmenler Derneği Başkanı Ahmet Arslan, Uluslararası Avrasya EğitimcileriFederasyonu Başkanı Şuayip Özcan, Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Derneği Başkanı Dr. Bahattin Ergezer, EYUDER Başkanı Adem Çilek ile KEB-DER Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Uzunboylu eğitim bağlamındaki konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından üç oturumda Avrasya coğrafyasından gelen konuk akademisyen ve eğitimciler bildirilerini sundular.

GAÜ Eğitim Fakültesi’ni de ziyaret eden eğitimci konuklar, fakülte öğretim üyeleriyle tanışma ve sohbet imkanı bularak, ileriye dönük işbirlikleri irdelendi.