Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri: “Kıbrıs’ın Arkeolojik ve Kültürel Mirası Adına GAÜ Yeni Bir Dönemi ...

Haberler

GAÜ'DEN

Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri: “Kıbrıs’ın Arkeolojik ve Kültürel Mirası Adına GAÜ Yeni Bir Dönemi ...

Mimarlık ve Restorasyon ana başlığı altında Lambousa alanının yeniden okunma ve tasarımı alt başlığı ile Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek Uluslararası Tasarım Atölyesine Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İtalya’nın ilk üniversitelerinden ve Mimarlık ile Restorasyon alanından dünyanın önde gelen otoritelerinden Roma Sapienza Üniversitesi ile Roma Mimarlık, Planlama, Peyzaj, Tasarım ve Restorasyon Kurumu katılacak. 


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Roma Sapienza Üniversitesi ve Roma Mimarlık, Planlama, Peyzaj Tasarım ve Restorasyon Kurumu işbirliği ile Kıbrıs`ta ilk kez "Mimarlık ve Restorasyon" ana başlığı altında düzenlenecek ortak uluslararası tasarım atölyesi gerçekleştirerek Kıbrıs’ın arkeolojik ve kültürel mirasının korunması yanında ülke tanıtımına önemli katkılar yapmaya hazırlanıyor.

 

Kuzey Kıbrıs Kültürel Mirası ve Lambouse Krallığı Yeniden Tasarlanacak

 

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Roma Sapienza Üniversitesi`nden Mimarlık Doktora okulu direktörü Prof. Dr. Giuseppe Strappa ve GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hossein Sadri`nin yürütücülüğünde ve Sapienza Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Alessandro Camiz`in bilimsel koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan atölye çalışması "Mimarlık ve Restorasyon" ana başlığında düzenleneceği ve Lambousa alanının yeniden okunma ve tasarımı alt başlıklarında gerçekleşeceği ifade edildi.

 

Yrd. Doç. Dr. Sadri : ““Kıbrıs’ın Arkeolojik ve Kültürel Mirası Adına GAÜ Yeni Bir Dönemi Başlatıyor."


GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hossein Sadri ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada 19-29 Kasım 2014  tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Tasarım Atölyesi’nin Kuzey Kıbrıs kültürel mirasının korunması ve aslına uygun bilimsel restorasyonunun yapılma sürecini başlatacak olması yanında ülke tanıtımı için çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Roma Sapienza Üniversitesi ve Roma Mimarlık, Planlama, Peyzaj Tasarım ve Restorasyon Kurumu işbirliği ile Kıbrıs`ta ilk kez "Mimarlık ve Restorasyon" ana başlığı altında düzenlenecek ortak uluslararası tasarım atölyesi çalışmasında Lapithos arkeolojik alanı ve Achiropitou Manastırı ile Ag. Eulalios kilisesi alanlarının kullanılacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Sadri,  atölye çalışmasına Mimarlık tarihi ve restorasyon alanlarında eğitimlerini sürdüren yükseklisans ve doktora öğrencileri yanında ilgili kurum kuruluş ve sivil toplum örgütü yetkililerinin de katılabileceğini ifade etti.

 

 

Mimarlık ve Restorasyon ana teması ve Lambousa alanının yeniden okunma ve tasarımı alt başlığı ile düzenlenecek Uluslararası Tasarım Atölyesine son başvuru tarihinin 30 Eylül 2014 olduğunu da sözlerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Sadri, katılım için hosseinsadri@gau.edu.tr e-posta adresine ön başvuru gönderilmesi gerektiğini belirterek Kuzey Kıbrıs’ta bulunan ve dünya arkoelojik ve kültürel miras listesinde yer alan uygarlığa ait tüm eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için Uluslararası Tasarım Atölyesi çalışması ile GAÜ’nün yeni bir dönemi başlatacağının altını çizdi.