GAÜ PAUL BOCUSE Onaylı Gastronomi Eğitimi ile Fark Yaratıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ PAUL BOCUSE Onaylı Gastronomi Eğitimi ile Fark Yaratıyor

GAÜ TURİZM FAKÜLTESİ  BÜNYESİNDEKİ EĞİTİM VEREN GASTRONOMİ BÖLÜMÜ PAUL BOCUSE ONAYI İLE FARK VE FARKINDALIK YARATIRKEN MEZUNLARINA ULUSLARARASI KARİYER FIRSATI SUNMANIN YANINDA KIBRIS MUTFAĞI İLE ÜLKE TURİZMİN TANITILMASINA ÖNEMLİ KATKILAR YAPIYOR.

 

KKTC `deki  Turizm Sektörünün hızla büyüyen dinamizmi  içerisinde yer alan Kıbris ve Akdeniz Mutfaği gittikçe yöresel olmaktan çıkarken , GAÜ Gastronomi  ve Mutfak Sanatları Bölümü yurt dışı açılımlarına hiz vermek için hazırlıklarını tamamladı.

 

Günümüz gastronomi eğitimini , uluslararası standartlara ulaştırmak için ,  alt yapı çalışmalarını tamamlayan GAÜ Turizm Fakültesi bünyesinde eğitim veren  Gastronomi Bölümü  2014-2015 akademik yılı için yeni öğrencilerine uzman eğitim kadrosu  ve Dünya standartlarında en fazla Michelin yıldızlı Ahçıları yetiştiren ve uluslararası restaurant ve gastronomi kültürünü şekillendiren okul  Fransiz Paul Bocuse Institute ile akademik işbirliğini geliştirerek öğrencilerine küresel kariyer fırsatı sunuyor.

 

Serhat AKPINAR: “Dünya Gastronomi Alanında Kıbrıslı Ahçılar Olarak Yerimizi Almalıyız.”


Konuyla ilgili önemli açıklamalr yapan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yaklaşık 2 yıldır ön hazırlıkları yapılan program  altyapısının GAÜ Millenium Kompleks Redroom Gastronomi  Merkezini  kurmak için çok uzun zamandır uğraş verdiklerini belirterek “artık dünya gastronomi sektöründe Kıbrıslı ahçıların da yer alması gerektiğini ve bunun zamanının çoktan geldiğini görmekteyim”  dedi.

 

Bu amaçla gastronomi kültürünün mutlaka  doğru eğitim ile hedefine ulaşabileceğine inandığını belirten Akpınar, GAÜ’nün dünyanın en prestijli  Ahçılık okulu olan Paul Bocuse ile GAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümünü aynı yolda birleştirmenin mutluluğunu yaşadığını  belirterek istenilen standartta  “Eğitim Mutfağı”  yapmanın  çok ciddi ve sıradışı bir çalışma gerektirdiğini ifade etti.

 

Akpınar sözlerine şöyle devam etti ”Yaptığımız 30 Kişilik Demostrasyon Mutfağının yanında özellike Pastacılık eğitimine de , ailemizden gelen kültür ile pastacılık mutfağını da dahil ettik ve bu anlamada her iki mutfak eğitim dünyasının çok amaçlı kullanacağı bir kültür yerine dönüşürken Fransiz Paul Bocuse Institute kanaat önderleri de ülke mutfağımız ve turizmini yurtdışına taşınmasında ve tanıtılmasında mezunlarımız ile birlikte önemli katkılar yapacak.”

 

 

 

İsmet ESENYEL : “Gastronomi Bölümü Müfredatı AB ve Paul Bocuse Kriterlerine Tam Uyumlu.”

GAÜ Turizm Fakültesi Dekanı  ve Le Chateau Lambousa Otel Koordinatörü  Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Paul Bocuse standartlarına uyum ve onun getirdiği  müfredat uyumlanması sürecünün tamalandığını ifade ederek Gastronomi bölümü bünyesinde teorik bilgiler yanında oluşuturulan AB standartlarındaki pratik eğitim mutfaklarında alacakları eğitimin küresel kariyerlerine önemli katkılar yapacağını belirtti.

Mutfak ve Gastronomi eğitiminin otelcilik eğitimi gibi sınıf ortamı ile sınırlandırılmaması gerektiğine dikkat çeken Esenyel, pratik eğitimleri ile el becerisinin üst seviyeye gelmesi için yoğun bir çalışma sürecini öğrencilere uyguladıklarının altını çizerek geliştirilen müfredatın “ Mutfak ve Gastronomi eğitiminde Kıbrıs standartlarının üzerinde olduğunu ve bu eğitimin Fransa Paul Bocuseden gelen akademisyenler ve eğitimli  önemli Türk Ahçılar tarafından verileceğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs’taki Otelcilik ve Mutfak Sanatlarındaki Eğitim  Bir Üst Sınıfa GAÜ ile Taşınacak

Ekim sonu itibarı ise Amatör ve Yarı profesyonel  kişilere de eğitim için kapılarını açacak olan GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfaklarının kendisine güvenen ve geliştirmek isteyen kişilere de ayrıca ev sahipliği yapacağını sözlerine ekleyen Esenyel, yıl sonunda bir mutfağın daha Istanbul`daki  GAÜ Beşiktaş yerleşkesine  kurulacağını açıkladı.

GAÜ ve Paul Bocuse’un Kuzey Kıbrıs’taki eğitimin yanında , İstanbul’daki mutfak ve gastronomi eğitimi ile Akdeniz , Osmanlı ve Fransız Kültürü yemek tadı ile yeni tadları geliştirmenin hedefi ile eğitimlerine devam ettiğine işaret eden Esenyel, Le Chateau Lambousa Otelin ülke turizmine yeniden kazandırılmasının ardından Gastronomi bölümünde tasarlanan menü ve uygulanan yemek pişirme tekniklerinin sürekli uygulanacağı bir laboratuara da dönüşeceğini belirterek Kuzey Kıbrıs’taki Otelcilik ve Mutfak Sanatlarındaki eğitimin  2014-15 eğitim yılı ile  bir üst sınıfa GAÜ ile taşınacağının altını çizdi.