GAÜ Mimarlık Fakültesi’nden Enstalasyon Sergisi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Fakültesi’nden Enstalasyon Sergisi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin yaz okulunda gerçekleştirdikleri enstalasyon tasarımları fakülte galerisinde sergilendi.

 

"Enstelasyon Denemeleri" başlığı taşıyan sergi, GAÜ Mimarlık bölümünün mimari tasarıma giriş stüdyosunda birinci sınıf öğrencilerinin ortaya koydukları çalışmalardan oluşan sergi GAÜ Mimarlık Binası Sergi alanında sergilendi.

 

Konuyla illgili GAÜ’den yapılan açıklamada, öğrencilerin mimari tasarıma giriş stüdyosunda ortaya koydukları çalışmaların iş hayatlarına atılmadan önce rasyonel düşünme ve pratik kazanmaları açısından çok önemli olduğu vurgulandı. Gerçekleştirilen enstelasyon sergisinin, diğer bir adi ile yerleştirme sanatı mekana göre nesnelerin yerleştirilmesini içerdiğni, sanatçı ve tasarımcıların mekana sanatsal dokunuşlarıyla oluştuğu belirtildi.

 

Sergi koordinatörü ve Mimari tasarıma giriş stüdyosu yürütücüsü GAÜ iç mimarlık bölümü öğretim görevlisi Gülten Göze, bu sergi vasıtasıyla öğrenciler okudukları teoriler ve paylaştıkları fikirlerden oluşan hassasiyetlerini sanatsal biçimde mekana yansıttıklarını ifade etti.