Girne Amerikan Üniversitesi AHA İşbirliği ile Zirveye Tırmanıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi AHA İşbirliği ile Zirveye Tırmanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Turizm ve Konaklama Fakültesi , Uluslararası misyon ve bütünleştirdiği  vizyonu  ile ilkleri gerçekleiştirmeye devam ediyor.

 

KKTC , Güneydoğu Akdeniz ve Türkiye sınırları içerisnde hızlı büyüme adımlarına son olarak AHAWC (American Hospitality Academy World Campus) programı dahilinde ; Amerika Birleşik Devletleri Güney Carolina eyaletinde faaliyet gösteren Amerikan Hospitality Akdemi Küresel ONLINE  Kampüs eğitimine 2019 yılına kadar tüm eğitim haklarının bu coğrafyadaki tek yetkili üniversitesi oldu.

 

Uzun süredir  yapılan koordinasyon ve program yürütme çalışmaları ;  GAÜ  Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Kurucu Rektör Serhat AKPINAR ve Turizm Fakültesi Dekanı Yrd. Doç.Dr İsmet ESENYEL ,AHA Başkanı Cindi Reiman ve AHA Uluslar arası Akademik ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Dr. Corazon Gatchalian birlikteliğinde yapılan görüşmeler neticesinde  gerçekleşti.

 

GAÜ Turizm Fakültesi’nin özellikle son yıllardaki Turizm ve Otelcilik Eğitimindeki gösterdiği atılımları yakınen takip ettiklerini bildiren American Hospitality Academy Başkanı Sn Reiman ,GAÜ Turizm Fakültesinin AH&LA – American Hotel &Lodging Association ile yaptığı anlaşmanın, kendilerinin GAÜ’yü yakın takibe almayı ve benzer alanlar içerisnde işbirliği yapma ihtiyacı içerisine ittiğini belirtti.

 

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ise , Turizm ve Otelcilik Eğitimine yaptıkları Uluslar arası açılım ve Üyeliklere AHA ile olan işbirliğini eklemenin  kendilerini son derece mutlu ettiğini ve AHA nın Amerika ve Özellkle Uzakdoğuda faaliyet gösteren Üniversiteler ile olan işbirliğinde , “Servis Sektöründe Liderlik “ diploma programının çok talep gören bir program olduğunu ifade etti. Yapılan uluslar arası anlaşmaların KKTC deki Otelcilik sektöründeki algısını da hızla değişitirmek istediklerini belirten AKPINAR ; Sektör ve Eğitim işbirlikleri ile ,sektörün ihtiyaçlarına göre eğitim vermenin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

 

GAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Yrd Doç.Dr Ismet ESENYEL de “Uluslararası platformda takip edilen bir Üniversite ve Fakütesinin geldiği noktanın çok ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Yapılan Anlaşma neticeisnde GAÜ Turizm ve Konaklama Fakültesinin AHAWC (American Hospitlaity Academy World Campus ) direk olarak öğrencilerine  ve Sektörde Profesyonelce çalışan kişilere HPC (Hospitality Professional Certificate, HSC (Hospitality Supervisor Certificate ),MDC (Managing Diversity In the Workplace ) konularında uzman bir kuruluş olduğunu ve bu programların Güney Karolina yüksek eğitim dairesince lisanslı programlar olduğunu ifade etti.GAÜ Turizm Fakültesinde okuyan öğrencilerin ,ve programa katılım sağlayacak olan profesyonel kişilerin , kendilerine sağlanacak imkanlar ile  kendi evlerinden bile bu programları , uluslararası platformlarda ONLINE olarak, sınıftakı arkadaşları ile birebir temas edebilecekleri  bir imkanına da  kavuşabileceklerini belirtti.Her bir program bağımsız olarak alınbileceği gibi, tümü ile birlikte Ekim ayı itibarı ile alınabilecek.