Kıbrıs’ın İlk Diş Hastanesi Hizmete Giriyor

Haberler

GAÜ'DEN

Kıbrıs’ın İlk Diş Hastanesi Hizmete Giriyor

GAÜ ve DENTİSTANBUL İşbirliğinde Açılacak Diş Hastanesi Ekim Sonunda Hizmete Giriyor

 

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu akademik yılına girerken, sağlık ve eğitim alanında gerçekleştirmiş olduğu yatırımlarına eklediği diş hastanesi projesi Ekim 2014 sonunda ilk hastasını almaya başlıyor.

 

Kıbrıs’ın ilk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi, Türkiye’nin ilk diş hastanesi Dentistanbul ile ağız ve diş sağlığı alanında eğitim ve hizmet sunmayı öngören işbirliği protokolü imzalamasının ardından gerçekleştirilen fizibilite çalışmaları ve planlamalar sona erdi. Girne Amerikan Üniversitesi Millenium Binası Başkanlık Ofisinde gerçekleşen değerlendirme toplantısının ardından Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel ve GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar önemli açıklamalarda bulundu.

 

Özer, “Dentİstanbul için GAÜ ile Aile Olmak ve Birlikte Bu Projeyi Hayata Geçiriyor Olmak Onur ve Mutluluk Verici”

 

Dentİstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özer yapmış olduğu açıklamada, gerçekleştirmiş oldukları işbirliği anlaşması ve çok yakında hizmete girecek olan diş hastanesi için heycanlı olduklarını belirterek, Dentİstanbul için Girne Amerikan Üniversitesi ile aile olmak ve birlikte bu projeyi hayata geçiriyor olmanın onur ve mutluluk verdiğini ifade etti.  Özer, yaklaşık 5 ay önce Girne Amerikan Üniversitesi ile diş hastahanesi kurmak ve GAÜ’nün tıp alanındaki mevcut yatırımlarının içerisinde bulunabilmek amacıyla bir protokol gerçekleştirdiklerini bildirerek, 5 aylık süreçte sağlık alanında yapılabilecek yatırımların yerleri ve lokasyonları ile ilgili tespitlerin gerçekleştirildiğini söyledi.  Özer, gerçekleştirilen çalışmalarda Serhat bey ve ekibinin doğru tesbitleri ve titiz çalışmaları ile projenin tamamlanmasında büyük katkı sağladıklarını dile getirerek, Ekim ayının sonunda  hasta kabulüne başlayabileceklerini vurguladı.

 

Dentİstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özer yapmış olduğu açıklamasının devamında şunları söyledi.

 

“Orataya koymuş olduğumuz diş hastanesi  süreci içerisinde cihaz parkıyla ilgili araştırmalarımız zaten Dentİstanbul’un Ar-Ge’sinde mevcuttu. Bu araştırmalarımızı tamamladık tespitlerimizi yaptık. Buraya getirilecek olan cihazlarla ilgili transferlerin gerçekleşmesi noktasındaki tüm arkadaşlarımızla görüşmelerimizi tamamladık. Burada da sağolsunlar hem mimarlar, hem de inşaat mühendisi arkadaşlar projelerini hızlı bir şekilde bitirdi ve şuanda artık start verme aşamasındayız. Az önce de söylediğim gibi Ekim’de de inşallah ilk hastayı kabul etmeye başlayacağız. Şunu öncelikle belirtmek istiyorum ki, Kıbrıs’ta bulunuş sebeplerimizden birisi; biz pazara ortak olmak için gelmedik, Türkiye’den veya Avrupa ülkelerinden , Orta Doğu’dan sağlık turizminin Kıbrıs’ta da yapılabileceğini göstermek için bugün burdayız. Girne Amerikan Üniversitesi ve Dentİstanbul ile birlikte bunu göstermek istiyoruz. Burada sadece turizimin değil, sağlık turiziminin de yapılacağını öncelikle vurgulamak istiyoruz.  Kıbrıs, gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan bir ada. Bu adaya bizlerin de bir katkısı olması için burda bulunuyoruz.  Biz gerçekten çok heyecanlıyız. İnşallah eğitim açısından da Dentİstanbul, Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Diş Hekimliği Fakültesi ile de eğitimde de varız diyebilecektir” dedi.

 

Özer, “ Bu Değerin İçerisinde Olmak Bizlerede Değer Katacaktır”

 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin eğitimdeki 30’uncu yılını kutlayan Özer, başarıların devamını dileyerek, uzun yıllara dayanan bir değerin daha da ilerilere meşalelerini yakarak gitmesinin  gurur verici olduğunu belirtti. Bu değerin içerisinde olmalarının kendilerine de büyük değer katacağını söyleyen Özer, gelecekte Dentİstanbul ve Girne Amerikan Üniversitesi olarak el ele daha iyi projelere imza atacaklarına inandığını ifade etti. 

 

Serhat Akpınar, “Girne’yi Sağlık Turizmi’nin Merkezi Haline Getireceğiz”

 

Konuyla ilgili önemli açıklmalarda bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, aynı heyecanı kendilerinin de paylaştığını belirterek,  Girne Amerikan Üniversitesi olarak yaklaşık 5 aydır çok yönlü çalışmalar ve geliştirebilecek her türlü adımı attıklarını bildirdi. Sürecin bu denli heyecanlı bir şekilde gelişiyor olmasıyla birlikte,  önümüzdeki günlerde projenin çok farklı aşamalarının da kamuoyu ile paylaşılacağını söyleyen Akpınar,  GAÜ’nün sağlık alanlarında ortaya koymuş olduğu yaklaşımlar ve gelişim programında, özellikle eğitim fakültesiyle , eczacılık ve diş hekimliği fakülteleri ile de kendini geliştirme noktasında iyi adımlar atmış durumda olduğunu vurguladı. Önümüzdeki yıl ilgili bölümlere öğrenci alma yoluna gideceklerini dile geitren Akpınar, “Girne’yi sağlık turizminin merkezi haline getireceğiz” dedi. 

 

Açıklamalarının devamında GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar şunları söyledi.

 

“Bir Medical City’den bahsediyorduk ve  Murat Beyler ile bugün bu adımları somut bir şekilde atıyor durumdayız.  Bunun heyecanını her geçen gün tüm içselliğimizle yaşıyoruz. Diş alanında ilk adımı atıyoruz ve Murat Beylerle ve kendi grupları ile çok daha farklı alanlarda bu Medical City projesine de farklı disiplinlere de girmiş olacağız. Dentİstanbul başlıbaşına bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde çok büyük bir değer. Kendi alanında çok güzel başarılara imza atmış bir grubumuz ve kendilerinin bu bağlamdaki ileriye dönük adımları atabiliyor olmaları sadece Türkiye Cumhuriyeti’nde değil, Uluslararası  ve Avrupa Birliği bünyesinde ve farklı ülkelerde de kendilerini geliştirme ve  hastahane açma noktasında adımlar atmış olması ve hastahane açmış olması KKTC’ye  bu denli güzel ve samimi duygularla geliyor olmaları bizim için çok büyük bir şans. Bizler de bu şansı çok iyi değerlendireceğiz. Yapıyı olabildiğimizce güçlü tutmaya çalışacağız. Ve halkımıza da, halkımızın ötesinde sağlık turizimi programında da dış dünyada en iyi hizmeti vermeye çalışacağız” dedi.