GAÜ Dünyadaki En İyi 1000 İşletme Fakültesi Arasında

GAÜ Dünyadaki En İyi 1000 İşletme Fakültesi Arasında

Globalleşen dünyada en iyi 1000 işletme fakültesi ve enstitüleri ile ilgili olarak merkezi Paris’te bulunan uluslararası kuruluş Eduniversal tarafından Prag’da konferans düzenlendi. Üçüncüsü düzenlenen konferansta GAÜ’yü Rektör Prof.Dr.Yıldırım Öner ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr.Serdar Saydam temsil etti.

2010 yılı en iyi işletme eğitimi veren okulların dünyadaki dağılımı Eduniversal tarafından şöyle açıklandı:
1 Kuzey Amerika: 2 ülkeden 180 okul
2 Güney Amerika: 27 ülkeden 100 okul
3 Doğu Avrupa: 20 ülkeden 75 okul
4 Batı Avrupa: 21 ülkeden 256 okul
5 Afrika: 36 ülkeden 75 okul
6 Avrasya ve Ortadoğu: 17 ülkeden 50 okul
7 Orta Asya: 10 ülkeden 70 okul
8 Uzak Doğu-Asya: 14 ülkeden 144 okul
9 Okyanusya: 6 ülkeden 50 okul

Toplam: 153 ülkeden 1000 okul

Avrasya ve Ortadoğu grubunda En İyı İşletme Fakülteleri arasında Türkiye Üniversitelerinden 6 üniversite yer alırken GAÜ’nün yanında KKTC Üniversitelerinden sadece bir üniversite En İyi İşletme Eğitimi veren 1000 fakülte arasında gösterildi. “Doç.Dr. Serdar Saydam İşletmelerde Etik Değerler Konulu Konuşma Yaptı”

28-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ve Eduniversal Başkanı Martial Guiette’nin konuşması ile başlayan toplantı sonrasında gerçekleşen oturumlarda Sürdürülebilir Kalkınmada İşletme Okullarının Global Sorumluluğu, Global Kriz ve İşletme Okullarının Rolü ile ağırlıklı olarak Liderlik, İşletme Ahlakı/Etik konuları irdelendi. Tartışma bölümünde ise Doç.Dr.Serdar Saydam işletmelerde etik değerler konusundaki görüşlerini katılımcılara sundu.

Eduniversal’ın gelecek yılki toplantısının ise Çin’de Şangay kentinde yapılacağı belirtildi.