GAÜ 2’inci Burs Sıralama Sınavı 6 Ağustos’ta

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 2’inci Burs Sıralama Sınavı 6 Ağustos’ta

Yoğun Talep Üzerine 2’nci Kıtalararası GAÜ Giriş ve Burs Sınavı Başvuruları 5 Ağustos 2014 Salı Günü Sona Eriyor

 

Girne Amerikan Üniversitesi KKTC Liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına yükseköğretim’de 30. yılına özel burslar verileceği kıtalararası GAÜ giriş ve burs sınavının yoğun talep üzerine  2’ncisini gerçekleştiriyor.

 

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 6 Ağustos 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da düzenlenecek 2’nci GAÜ 2014 Giriş ve Burs Sınavı ile öğrenci adayları kesintisiz %50, %75 ve %100 burslu eğitim hakkı kazanarak, Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Hong Kong ve ABD Kampüslerinde öğrenim hakkı da kazanacak.

 

Son Başvuru 5 Ağustos 2014 Salı

 

Konuyla ilgili GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü 687 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen kıtalararası giriş ve burs sınavına olan yoğun talebin ardından, GAÜ’nün kıtalararası kampüs fırsatlarından faydalanmak üzere sınava giremeyen öğrenciler için 2’nci sınav hakkının tanındığı bildirildi.  

 

Ayrıca, KKTC  liselerinden mezun ya da mezun durumunda olan öğrencilere yönelik Burs ve Giriş Sınavına girmek isteyen adayların KKTC veya TC  kimlik kartlarının fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf, sınava giriş kaydı için bulundukları liselere ya da Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca sınav giriş ücreti 50TL olarak açıklanırken sınav başvurularının  5 Ağustos 2014 Salı günü mesai bitimine kadar devam edeceğinin altı çizildi. 

 

Burs ve Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tr adresi veya kayıt@gau.edu.tr e-posta adresi ile 650 20 00 (dahili: 1185-1179-1221-1198) no’lu telefon numaralarından alınabileceği vurgulandı. 

 

“Burslar Kıtalararası Kampüslerde Geçerli Olacak”

 

Giriş ve Burs Sıralama Sınavı sonucunda burslu veya burssuz kayıt yaptıran öğrencilerin ise GAÜ İngiltere Canterbury, Singapur, Hong Kong  ve ABD Washinghton kampüsleri ile Türkiye Kampüsü ilk eğitim binasında eğitimlerine  devam etme hakkı  kazanacağının da vurgulandığı  açıklamada GAÜ’nün öğrenci ve öğrenci adaylarına uluslararası kampüslerinde küresel eğitim ve kıtalararası öğrenim

 

hakkı verdiğinin altı çizilerek tüm bursların Kıtalararası GAÜ kampüslerinde geçerli olacağı ifade edildi. Ayrıca GAÜ kıtalararası kampüsleri hakkında ayrıntılı bilgilerin http://www.gau.edu.tr/kurumsal/uluslararasi_kampusler   adresinden alınabileceği bildirildi.