Girne Araştırma Enstitüsü, İçişleri Bakanı Uluçay’ı Ziyaret Etti

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Araştırma Enstitüsü, İçişleri Bakanı Uluçay’ı Ziyaret Etti

Girne Amerikan Üniverstesi bünyesinde hizmet veren Girne Araştırma Enstitüsü yetkilileri, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ı ziyaret etti.

 

Ziyarette Girne Araştırma Enstitüsü Başkanı ve GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Genel Sekreteri ve GAE Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, GAE Genel Koordinatörü Hasan Erçakıca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Günhan Nalbantoğlu ve Erhan Vechi katıldı.

 

Vehbi, “Amacımız, Araştırma Sonuçları ile Mevcut Sorunların Çözümüne Yardımcı Olmak”

 

Girne Araştırma Enstitüsü Başkanı, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Senatosu kararıyla kurulan Enstitünün kuruluş amacının, gerçekleştirilen araştırmaların sonuçları ile mevcut sorunların çözümüne yardımcı olmak olduğunu belirtti. Vehbi, önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirmeyi planladıkları araştırmaları ve yaptıklarını Uluçay’a anlatarak, gelecekte yapılabilecekler ile ilgili önerilerini almak için ziyarette bulunduklarını söyledi.

 

KKTC çapında araştırmalar yaparak adadaki önemli ihtiyacı gidermeyi arzuladıklarını belirten Vehbi, bugüne kadar, 2 araştırma hazırladıklarını; ilkinin geleneksel olmasını planladıkları bir beklenti anketi; 2. projelerinin de iki boyutlu bir yerel yönetimler araştırması olduğunu belirterek, araştırmada, hem halkın beklentilerini hem de yerel yönetimlerin sistem içindeki yerini değerlendirdiklerini kaydetti. Ayrıca Vehbi, bunların dışında, çevre, sağlık gibi toplumsal konularla ilgili de araştırma çalışmaları yaptıklarını vurguladı.

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen anket çalışması sonucunda hazırlanan “Yerel Yönetimler Beklenti” raporunu Uluçay’a takdim eden Vehbi, bu araştırmanın devamı için de görüşlerini almayı arzuladıklarını belirtti.

 

Uluçay, ”Bu Çalışmalardan Yararlanmak Bizim İçin Büyük Bir Nimettir”

 

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ise, bu tür araştırmaların çok değerli olduğunu vurgulayarak, Girne Amerikan Üniversitesi’ne bu ve buna benzer sosyal sorumluluk projelerine olan duyarlılığından dolayı teşekkürlerini sunarak, ülkenin en zayıf alanlarından biri olan araştırma- geliştirme konularında çalışma yapılmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

 

 Ülkede, yerel yönetimlerle ilgili ciddi sorunlar bulunduğunu ve bu araştırmanın, bilimsel yaklaşımlar sunulmasının kendilerine destek olacağını anlatan Uluçay, “bu çalışmalardan yararlanmak bizim için büyük bir nimettir” dedi.

 

Uluçay, ülkede kronikleşen sorunların, hiçbir kurumun tek başına çözebileceği boyutta olmadığına işaret ederek, işbirliği içerisinde yapılacak çalışmaların sorunların daha hızlı ve bilimsel çözümüne katkı koyacağını söyledi.