GAÜ Uygulamalı Arıcılık Eğitimi İçin Yaz Dönemi Kayıtları Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Uygulamalı Arıcılık Eğitimi İçin Yaz Dönemi Kayıtları Başladı

-Girne Amerikan Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Tarafından Gaü Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) Tarafından Verilen Yaz Dönemi Uygulamalı Arıcılık Kursu Kayıtları Başladı

Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli eğitim Merkezi (GAÜSEM) mesleki eğitim kursları bünyesinde bulunan “Uygulamalı Arıcılık Eğitimi” kursu yaz dönemi kayıtları başladı.

Konuyla ilgili GAÜSEM’den yapılan açıklamaya göre profesyonel arıcılar ya da bu mesleği profesyonel olarak yapmak isteyenler için gerçekleştirilen arıcılık kursunda, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi ile ilgili konularda detaylı eğitim verileceği belirtildi.

Uygulamalı arıcılık kursunu tercih edenlerin, arıcılığı hobi olarak yapmak isteyenler, uygun yere sahip olanlar, arıcılıktan gelir elde etmek isteyenler veya daha doğal balı bahçelerinde üretmek isteyenler olduğu ifade edildi.

Kıbrıs Arısı Arıcılığın En Önemli Değeri

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Arıcılık Uzamanı Oytun Sonel, Kuzey Kıbrıs’ın arıcılık potansiyelinin tam verimli kullanılmadığına işaret ederek, ülkede var olan potansiyelin sadece yüzde 5’nin kullanıldığının altını çizdi.

Kıbrıs’a özgü arı ırkının arıcılıkta önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Sonel, Kıbrıs arısının çok yüksek bal verimi veren bir arı ırkı olduğunu fakat hırçın ve oğula meyilli karakterinden dolayı yerli arıcılar tarafından tercih edilmemesi ve başka ırk arıların ülkeye getirilmesinin olumsuz yönlerinin irdelenmesi gerektiğini belirtti.

Sonel, Kıbrıs’a özgü arı ırkı ile ilgili ıslah çalışmaları ve üreticilere yönelik eğitimlerin GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinde devam ettiğini belirterek, bunun yanında GAÜSEM bünyesinde gerçekleşecek olan Uygulamalı Arıcılık Eğitimi içinde kayıtların başladığını söyledi.