Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Günleri GAÜ’de Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Günleri GAÜ’de Başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından her ay düzenlenecek olan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Günleri “Elektrik Mühendisliğinde Yapay Zeka Uygulamaları” konferansı ile bugün -03-11-2010 -başlıyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda bugün saat 14.00’te Mühendislik Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Kamil Dimililer’in konuşmacı olarak katılacağı “Elektrik Mühendisliğinde Yapay Zeka Uygulamaları” konferansı ile başlayacak Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Günlerine öğrenci ve öğretim görevlileri yanında meslek odaları ve sivil toplum örgütleri de katılacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada her ay çeşitli Mühendislik konularının ilgili kesimlerce ele alınıp bilimsel temelde tartışılacağı Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Günleri açılış konferansında Yapay Zeka Nedir? Branş ve Uzantıları Nelerdir? Dünyada Uygulandığı Alanlar Nelerdir? Yapay Zeka Uygulamalrında İzlenen Yöntemler Nelerdir? konu başlıkları irdelenecek.

Mühendislik fakültesi öğrencilerinin gerek teorik gerekse pratik uygulamalarda otorite olan kişi ve tüzel kişilikler ile biraraya gelerek mühendislik mesleğini tüm yönleri ile anlama ve öğrenme amacı ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Günlerinin düzenleneceğinin ifade edildiği açıklamada düzenlenecek seminer, konferans ve atölye çalışmaları ile öğrencilerin mesleklerine dair farklı bakış açılarını kazanmalarının önemine de dikkat çekildi.