Güney Kore GAÜ Öğrencilerine Resmi Devlet Bursu Verecek

Haberler

GAÜ'DEN

Güney Kore GAÜ Öğrencilerine Resmi Devlet Bursu Verecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 26. yılına başladığı 2010-2011 akademik yılında uluslar arası akademik işbirliği anlaşmaları ile etki alanını genişletmeye devam ediyor. Asya’nın önde gelen enstitülerinden SolBridge International School of Business ve GAÜ arasında imzalanan akademik işbriliği anlaşması Asya yükseköğretim sistemi ve üniversitelerine GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi vizyonu ile diğer kampüslerinden yararlanma fırsatı tanıyor.

GAÜ ile SolBridge International School of Business arasında imzalanan anlaşma ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs ve İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs İşletme ve Ekonomi fakülteleri bünyesinde eğitimlerine devam eden öğrenciler dönemsel olarak eğitimlerine Güney Kore’de devam edebilecekler.
“Güney Kore Devleti Tam Burs Verecek”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının ortak müfredat, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yanında kredi transferi, ortak eğitim ile öğretim faaliyetleri ile ortak bilimsel projelerin hayata geçirilmesini kapsadığı belirtilirken anlaşma ile eğitimlerinin 1 yılını Dajeon şehrinde sürdürecek öğrencilere Güney Kore devleti tarafindan egitim ve yasam bursu verileceği ayrıca öğrencilerin egitim , konaklama ve yaşam giderlerinden muaf tutulacağının altı çizildi.
“25.Yıllık Bilimsel Bilgi Birikimi ile GAÜ’nün Asya’da Etki Alanı Genişliyor”

GAÜ ile SolBridge International School of Business arasında imzalanan anlaşma ile ilgili olarak GAÜ’den yapılan açıklamada 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile GAÜ’nün Asya’da etki alanını genişlettiğini ifade etti. İmzalanan akademik ve bilimsel işbirliği anlaşması ile Asyalı öğrencilerin GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs ile eğitime başlayacak Singapur Kampüslerinin eğitim olanaklarından yararlanabileceklerinin belirtildiği açıklamada dönemsel öğrenci değişim programları ile Asyalı öğrencilerin Karmi , Canterbury ve Singapur kampüslerinde dönemsel eğitimlere devam edecekleri vurguladı.
“Güney Kore Devleti Sağladığı Tam Burs İle KKTC Yükseköğretimini Tanıyor”

GAÜ öğrencilerinin Karmi, Canterbury UK ve Singapur Kampüslerinde ek eğitim ücreti ödemeden dönemsel eğitim alabileceklerinin de hatırlatıldığı açıklamada imzalanan akademik işbirliği anlaşmaları çerçevesinde de GAÜ öğrencilerinin farklı ülkelerin çok kültürlü yapılarını tanıyarak eğitimlerine dönemsel olarak devam edebildikleri ifade etti.

Akademik işbirliği anlaşmaları ile GAÜ’nün dünya yükseköğretimine yön vermeye devam ettiğinin de belirtildiği açıklamada sürdürülen ve imzalanan anlaşmalar ile GAÜ özel örneğinde KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin tüm dünyada tanınmasının önemine dikkat çekildi. Güney Kore devletinin anlaşmadan yararlanacak öğrencilere tam burs sağlayacak olmasının KKTC yükseköğretim sisteminin tanınması anlamına geldiğinin de ifade edildiği açıklamada 26 yılda GAÜ’nün imza koyduğu 111 uluslararası akademik işbirliği anlaşmasının KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversiteleri için önemli bir referans olduğuna vurgu yapıldı.