GAÜ ve Cumhuriyet Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Cumhuriyet Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, bugüne kadar birçok uluslararası üniversitesi ile protokol anlaşaması imzaladıklarını ve protokol anlaşmaları dahilinde aktif olarak çalışmalar sürdürerek, birçok ortak atölye çalışmaları ve ortak dersler düzenlediklerini belirtti. Sadri, gerçekleştirdikleri protokol anlaşması ile birlikte iki üniversitenin ilgili fakülteleri arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları uygulayacaktır. Protokolde ayrıca ortak araştırmalar, yaz okulları, tasarım atolyeleri, bilimsel konferanslar ve çeşitli akademik etkinliklerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

GAÜ ve Cumhuriyet Üniversitesi Kıbrıs Sanat ve Mimarlık Tarihi Alanında Ortak Araştırma Projesi Gerçekleştirecek

Ayrıca, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan açıklamada gerçekleştirilen işbiriliği protokolü çerçevesinde önümüzdeki akademik dönemde Kıbrıs sanat ve mimarlık tarihi alanında bir ortak araştırma projesi’nin gerçekleşeceği belirtilirken, aynı zamanda master seviyesinde de ders uygulamalarının gerçekleştirileceği vurgulandı.