Amerikan Koleji 12. Sınıf Öğrencileri Düzenlenen Törenle Mezun Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji 12. Sınıf Öğrencileri Düzenlenen Törenle Mezun Oldu

Girne Amerikan Üniversitesi okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji 12’inci sınıf öğrencileri görekemli bir mezuniyet töreni ile mezun oldu.

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen 12’inci sınıf Mezuniyet Törenine, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve GAU Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Amerikan Kolej Müdiresi Aysu Balkanlar yaptıkları konuşmada öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar dileyerek, “Ben okul hayatımı sevgiyle hatırlıyorum. Edindiğim deneyimler hayatımı şekillendirip başarım için bana öncü oldu. Dilerim biz de sizler için aynısını yapabildik ve sizler de bizi aynı benim kendi okulumu sevgiyle hatırladığım gibi hatırlarsınız. Bu sizler için yeni bir başlangıç. Hayata atılan bireyler olacaksınız. Yolunuz, bahtınız ve zihniniz açık olsun. Amerikan Kolej’den mezun olmanın gururunu yaşayın” dedi.

2013-2014 Akademik yılı için Avrupa Uluslararası Okullar Konseyi’nin (ECIS) Kuzey Kıbrıs’taki tek üyesi olan Amerikan Koleji, Konseyin her yıl vermiş olduğu, lise öğrenimi boyunca göstermiş olduğu gayreti ve başarısı gözönünde bulundurularak öğretmenleri tarafından seçilen ve ECIS ödülünü almaya hak kazanan Mariya Goltseva’ya ödülünü, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve GAU Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel tarafından verildi.
Geçtiğimiz yıllarda zamansız kaybedilen Amerikan Koleji Müdürü Salih Sonel anısına her yıl bir öğrenciye verilen Salih Sonel Özel Ödülü Yeşim Sonel tarafından İsmet Vurur’a verildi. GAÜ Okullar Grubu, Okul Aile Birliği başkanı Çetin Selkan, “Vatandaşlık Ödülü’nü” okulu birçok alanda temsil eden, yaşıtları ve diğer öğrenciler için iyi bir örnek oluşturduğu için Savcı Genç Osman’a verildi. IGCSE, AS ve A Level Resim dersinde yapılan eserlerin slâyt gösterisinden sonra Resim Öğretmeni Gülten Can, başarılı öğrencilerden Savcı Genç Osman, Oğulcan Vuruşan, Şenay İmamoğlu Resim Özel Ödülü verildi. Resim ve Heykel öğretmeni Şenol Özdevrim Mariya Goltseva, Gülsen Ali sanat başarı ödülünü verdi. Spor özel ödülü, Emre Çetinaslan’a GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar tarafından verildi. Çeşitli spor dallarında Amerikan Koleji’ni temsil eden başarılı öğrencilerin ödülleri Müdür Muavini Koray Emirhoca tarafından verildi. Ödülleri Basketbolda; Ahmet Çağer, İrem Nur Bay, Mehmet Salih Esenboğa, Mertcan Esenboğa, Tarık Çelikbağ, Tolunay Bıçakcı, Utku Öcal; Futbolda; Ahmet Sağlam, Mustafa Erbildim, Süleyman Mullahasan, Caner İsmail, Berke Sakızcı, Eskrimde; Mert Hasan, Savcı Genç Osman, Serhan Aydınel aldı.

GAÜ Dans Akademisi Öğrencileri Dans Performansları ile İzleyenleri Büyüledi
Ödül töreninin ardından GAÜ Dans Akademisi tarafından sergilenen performanslar izleyenleri büyülerken, Amerikan Koleji öğrencilerinin, müzik öğretmeni İbrahim Özbaskın yönetiminde oluşturdukları “Tabu” isimli müzik grubu, yaptıkları müzik performansı geceye renk katarken, gruba eşlik eden Türkan Kürşad canlı performansıyla ayakta alkışlandı.

GAÜ Okullar Grubu bünyesinde altı yılını tamamlamış öğretmenlere verilen Girne Amerikan Üniversite’si özel onur yüzükleri, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün tarafından Caner Ay, Celal Sakka, Fatoş Mertekçi, Hacer İren, Rana Çetin, Şaziye Şahinalp, Şehnaz Nadiri’ye verildi. Ayrıca, Amerikan Koleji Müdürü Aysu Balkanlar ’‘Müdür Ödül’’ünü okuluna yüksek bağlılık gösteren ve en iyisini elde etmek için çaba gösteren ve diğer öğrencilere de iyi bir örnek Utku Öcal’a takdim etti. Öğrenci Kaptanı Utku Öcal ise kendisini başkanlığa seçen arkadaşlarına ve öğretmenlerine teşekkür ederek, “Mezun oluyoruz ama kalbimiz hep Amerikan Kolej’de olacak. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve bizlere destek olan yönetimimize, öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza ve ailelerimize kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz” dedi.

Dört yıl sonunda elde etmiş oldukları mezuniyet ortalamalarına göre Birinci Maria Goltseva, İkinci İsmet Vurur ve Üçüncü Harry Jake Wadsworth’a GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel ve Amerikan Koleji Müdürü Aysu Balkanlar tarafından başarı plaketi takdim edildi.