Geleceğin Mucitleri GAÜ’de Ödüllerini Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

Geleceğin Mucitleri GAÜ’de Ödüllerini Aldı

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından “Bir Fikir Dünyayı Değiştir” sloganı ile gerçekleştirilen “2’inci Yaratıcı Fikirler “ yarışmasında zorlu bir finalin ardından en iyi projeler seçildi.

2’inci Yaratıcı Fikirler Yarışması’nın açılış konuşmasını Komite Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen gerçekleştirdi. Ağdelen konuşmasında, GAÜ’nün 30’uncu Akademik yılına girerken sosyal sorumluluk projeleri arasında “Bir Fikir Dünyayı Değiştirir” sloganı ile yetenekli gençleri Türkiye’de ve KKTC’de ortaya çıkarmak amacıyla 2’incisini düzenlenen Yaratıcı Fikirler Yarışması’na ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Bu yıl komitenin önüne 100’e yakın çok değerli çalışmanın geldiğini söyleyen Ağdelen, yapılan titiz çalışmalar sonucunda 6 tane finalistin belirlenerek jüri üyeleri ile projeleri buluşturduklarını ifade etti.

2’inci Yaratıcı Fikirler yarışmasının jürisinde, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker, ABD Başkanı Barrak Obama tarafından Yılın Girişimcilik Gurusu seçilen Baybars Altuntaş , KTSO Başkanı Ali Çıralı ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Kaya’nın bulunduğu yarışmaya 100’e yakın başvuru gerçekleşirken, GAÜ Küresel Bilim Ailesinden oluşan heyetin ön elemesi ile seçilen 6 katılımcı arasında yapılan proje sunumları sonucunda dereceye girenler açıklandı.

Jürinin değerlendirmede zorlandığı projeler arasından 1’inciliği “Gold Eye” projesi ile Serdar Zeybek, 2’inciliği “Engelsiz Gözlük” projesi ile Abdurrahman Korucu, Mahmut Yazıcı ve Mevlüt Solu kazanırken 3’üncülüğü ise “Uzaktan Kumandalı Elektrik Süpürgesi “ projesi ile Furkan Şafak Baş kazandı. Dereceye girenlere plaketlerini ve ödüllerini sırasıyla; 1’inciye GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker, , 2’nciye Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, 3’üncüye ise GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar takdim etti.

Ayrıca, Jüri üyelerine katılımlarından dolayı plaket takdimi gerçekleştirilirken, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Baybars Altuntaş’a, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel ise KTSO Başkanı Ali Çıralı ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sümer Kaya’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Altuntaş: “GAÜ Yaratıcı bir Girişimcilik Projesi Olması Yanında, Genç Girişimci ve Mucitlere Verdiği destekten Dolayı da Üniversiteler Arasında da Öncü”

Plaket takdiminde kısa konuşma gerçekleştiren Baybars Altuntaş, GAÜ’nün başlıbaşına yaratıcı bir girişimcilik projesi olduğunu söyleyerek, uluslararası alanda

çok başarılı olduğunu ifade etti. Dünya Girişim Formu’nun Türkiye ve Balkanlar özel temsilcisi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Altuntaş, Serhat Akpınar’ı KKTC Temsilcisi olarak aralarından görmekten onur duyacaklarını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki ay SKY Türk kanalında yayına başlayacak olan “Bir Fikrin mi Var?” isimli yarışmada, GAÜ 2’inci Yaratıcı Fikirler Yarışmasında 1’inci olan yarışmacıyı davet edecekleirni açıklayan Altuntaş, genç girimşimcilere ve mucitlere verdiği desteklerden dolayı GAÜ’ye teşekkürlerini sundu.
GAÜ’den yapılan açıklamada, Yaratıcı Fikirler Yarışmasına Türkiye’nin her bölgesinden yanısıra Kıbrıs’ın farklı bölgelerinden de ilginin olduğu belirtilirken, sergilenen projelerin hayatı kolaylaştırmak ve verimlilik üzerine olduğu vurgulandı. Ayrıca GAÜ’nün bu ve buna benzer projelerin değerlendirilmesi konusunda hertürlü desteğe açık olduğu belirtildi.