GAÜ’den Uluslararası Bir Anlaşma Daha

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Uluslararası Bir Anlaşma Daha

Girne Amerikan Üniversitesi Hindistan’ın önde gelen üniversitelerinden Sri Ramakrishna Degree & PG Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

Girne Amerikan Üniversitesi ve Sri Ramakrishna Degree & PG Üniversitesi arasında gerçekleştirilen akademik işbirliği anlaşmasına GAÜ Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut ve Sri Ramakrishna Degree & PG Üniversitesin’den Mütevelli Heyeti Üyesi Hemanth Reddy Gaddam imza koydu. Anlaşmanın öğrenci ve akademisyen değişimi, araştırma ve yayın faaliyetleri, mesleki gelişim ve sürekli eğitim gibi akademik işbirliği konularının kapsandığı bildirildi.

GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut konuyla ilgili yaptığı açıklamada, imzalanan işbirliği anlaşmasının iki ülke arasında akademik paylaşımların yanında izalasyonların kalkması açısından çok önemli olduğunu vurgulandı. Hindistan’ın güneyinde yeralan Sri Ramakrishna Degree & PG Üniversitesinin seçkin ve kaliteli bir üniversite olduğunu belirten Davut, öğrenci değişimleri ve akademik işbirlikler sayesinde iki kurum arasında faydalar sağlanacağı vurgulandı. Sri Ramakrishna Degree & PG Üniversitesi ile gerçekleştirilen anlaşma doğrultusunda ayrıca, önlisans, lisans ve yükseklisans akademik programlarında öğrenci, akademisyen değişimi yanında ortak müfredat ile ortak bilimsel projelerin gerçekleştirilmesini öngördüğünü belirtti. Davut, Sri Ramakrishna Degree & PG Üniversitesi öğrencilerine GAÜ’nün Uluslararası Kampüslerinde küresel eğitim fırsatı sunan anlaşma ile GAÜ öğrencilerinin de dönemsel eğitimlerini Hindistan’da sürdürebileceklerinin altını çizdi. Ayrıca Davut, gerçekleştirilen bu anlaşma ile birlikte GAÜ’nün 170’in üzerinde uluslararası üniversiteyle anlaşma içerisinde olduklarını vurguladı.