Amerikan koleji 8. Sınıf öğrencileri görkemli bir törenle mezun oldu.

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan koleji 8. Sınıf öğrencileri görkemli bir törenle mezun oldu.

Girne Amerikan Üniversitesi okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji 8’inci sınıf öğrencileri görekemli bir mezuniyet töreni ile 2013-2014 eğitim öğretim yılına veda etti.
,
Amerikan Koleji 2013-2014 eğitim öğretim yılı uluslararası 8’inci sınıf öğrencileri yoğun bir yılın ardından muhteşem bir törenle mezun oldu. Törende konuşma yapan Amerikan Koleji Müdürü Aysu Balkanlar, öğrencilerin büyük bir bölümünün çocukluktan itibaren Amerikan Koleji bünyesinde olduğunu belirtirken, lise döneminde de aynı şekilde devam edeceklerini söyledi. Öğrencilerin eğitim öğretim hayatlarına Amerikan Koleji ile birlikte çok şey katlıklarını, bununda gelecekteki hayatlarında olumlu etki bırakacağını vurguladı. Konuşmasının sonunda 8’inci sınıftan mezun olan öğrencileri tebrik eden Balkanlar, bugüne kadar öğrencilerin birçok başarıya imza attığnı, bundan sonrada atacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından programda mezun öğrencilerden İzzet Mertekçi ve Demir Eser'den şiir dinletisi,Yaren Beler'den mini bir bale gösterisi, Sara Sakka şarkı dinletisi, 8.sınıf bir grup öğrenciden ''Burlesque'' isimli modern dans gösterisi ve halk oyunları ekibinden ise Kıbrıs ezgilerini içeren halk oyunu sergilendi.

Gösterilerin ardından, Amerikan Kolej ortaokul eğitimi boyunca spora katılımları ve üstün başarılarından dolayı Deren Dimililer'e ödülünü KKTC Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi verirken, basketbol'da Ayçin Özderya, Fatma Canseç, futbol'da Ekaterina Lachlova, İzzet Mertekçi, Nour Alfayez, Derin Bedel, Fikri Terkan, eskrimde Eda Vechi, Melda Hassan, Ayal Çağlaş, Elis Ertepınar, Tünay Konti, yüzmede Tanem Kayımzade ise gösterdikleri başarılardan dolayı Amerikan Kolej Müdür Yardımcısı Koray Emirhoca tarafından ödüllerini aldı. Heryıl geleneksel olrak verilen ''Müdür özel ödülü'' ise yıl içinde gösterdiği üstün performansıyla Asya Eminoğlu'na verildi. Ayrıca, Ortaokul dönemi boyunca en yüksek not ortalaması ile mezun olan Demir Eser, Deren

Dimililer, Eda Vechi'ye ''Üstün Başarı Ödülü'' verildi.

Mezuniyet töreninde öğrencilere diplomaları, 8.sınıf sorumlusu Oya Özkan ve sınıf öğretmenleri Niki Behjousiar ve Simge Özkan tarafından verildi.