Le Chateau Lambousa Hotel Muhteşem Bir Açılışla Ülke Turizmine Hizmet Vermeye Başlıyor.

Haberler

GAÜ'DEN

Le Chateau Lambousa Hotel Muhteşem Bir Açılışla Ülke Turizmine Hizmet Vermeye Başlıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi ve Celebrity Oteller Grubunun dev işbirliği ile ülke turizminin önemli yapı taşlarından Le Chateau Lambousa yeniden turizmin hizmetine giriyor.

Kıbrıs Türk’ünün mücadele ve varolma yıllarında ilk turizm hareketinde dışa açılan penceresi olan Celebrity Oteller Grubu bünyesinde bulunan 5 yıldızlı Chateau Lambousa otel, Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30 yıllık eğitim tecrübesi ve vizyonu ile kapılarını yeniden düzenlenecek muhteşem açılışla ülke ekonomisi ve turizmi için açıyor.

Konuyla ilgili Le Chateau Lambousa Hotel Basın ve Halkla İlişkiler biriminden yapılan açıklamada yeniden turizmin hizmetine sokulan otelin KKTC Turizm sektörü ve ülke tanıtımına önemli katkılar yapması yanında gerek istihdam sağlama gerekse ekonomiye artı değer katma adına önemli sonuçları da beraberinde getireceği belirtildi.

Resmi Açılış Töreni İle Yeniden Ülke Turizmine Hizmet Verecek
Le Chateau Lambousa Hotel’in 14 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 19.00’da düzenlenecek resmi açılış töreni ile ülke turizmine hizmet vermeye başlayacağının ifade edildiği açıklamada resmi açılış törenine devlet protokolü yanında ülke turizmine yön veren kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve dünya turizmine yön veren önemli turizm kanaat önderlerinin katılacağı belirtildi.

Metin Özülkü Orkestrası ile Türkan Kürşad Sahne Alacak

Resmi açılış töreni finalinde Metin Özülkü ve 20 kişilik Özel Orkestrası’nın sahne alacağının ifade edildiği açıklamada adını Yetenek Sizsiniz yarışması ile duyuran Kıbrıslı Türk genç yetenek güçlü ses GAÜ Okullar Grubu Amerikan Koleji öğrencisi Türkan Kürşad’ın sahnesi ile gecenin başlayacağı vurgulandı.

Muhteşem Yüzyıl Tadında Dans Show’u ile Beyazgül Teatral Dans Gösterisi Büyüleyecek
Ayrıca gecede davetliler Beyazgül Teatral Dans Gösterisi yanında Beyaz Rusya’dan açılışa özel ülkemize gelen Sword ve Raven Şovalye performansı ile buluşacak.

Osmanlı Hareminden Hollanda Sarayına savrulan cariyenin olağanüstü gerçek aşk hikayesinin sanatsal dille anlatıldığı Beyazgül teatral dans gösterisi davetlileri Muhteşem Yüzyıl’a taşırken mistik Osmanlı saray dansları ve egzotik oryantal

danslarını modern dans ile harmanlayarak 17. yüzyılda yaşanmış gerçek bir aşk hikayes ile aynı zamanda dönemin günlük saray yaşamından unutulmaz sahneleri dans ile birleştirerek Beyazgül aşk efsanesini sunacak.

Hollanda Elçisi ile Cariye Arasında Geçen Bir Aşk Masalını Anlatan Beyazgül Hikayesi İlk Kez Ülkemizde Le Chateau Lambousa’da Sahne Alacak

Lale Devri zamanında Pera’da yaşanmış bir İstanbul aşk masalının teatral bir dans gösterisinde 17.yüzyılda dönemin Hollanda Elçisi Cornelis Calkoen ile Topkapı Sarayı’nda cariye olan ve sonradan azad edildiği söylenen Beyazgül ismindeki İstanbullu kadın arasında geçen ölümsüz aşk hikayesi davetlilere sunulacak.

Beyazgül Dans gösterisinin ilham kaynağı olan efsane aşk hikayesi ile ilgili bilginin de verildiği açıklamada günümüzde Hollanda Konsolosluğu olarak kullanılan İstanbul Pera’daki Hollanda Sarayı’nda bulunan Beyazgül heykelinin bugün bile her Sevgiler Günü'nde önüne çiçek bırakılan bir nokta olduğu kadar yapıldığı günden itibaren sarayda yaşayanlara tuhaf duygular yaşatan bir unsur olduğu ifade edilerek Sarayda geceleri hışırtıları duyulan, beyaz ipeklere bürünmüş bir kadının tüy gibi hafif adımlarla odalarda, bahçede gezindiği ve bazı eski konsolosların şahitliği yanında onlardan birisinin gece yarısı yatağının yanında Beyazgül’ün ruhunu gördüğünü iddia etmesi ile de efsaneye dönüşen Beyazgül’ün aşk hikayesinin Le Chateau Lambousa Hotel’in tarihsel dokusu gölgesinde davetlilere unutulmaz bir dans gösterisi ile sunulacağı vurgulandı.
KKTC’de İlk Kez Le Chateau Lambousa Dünya Turizm Devi Ah&La Kurumsal Üyeliğine Kabul Edildi

Le Chateau Lambousa Hotel’in, dünya’nın 90 ayrı ülkesinde , 200 aşkın üniversite ve kuruluş ile işbirliği yapan ve 110 yıllık bir geçmişe sahip olan Merkezi Washington DC de bulunan Amerikan Turizm ve Konaklama eğitim vakfı (AH&LA) bünyesinde hizmet verecek KKTC’nin tek oteli olma ünvanını da kazandığının altının çizildiği açıklamada yeniden ülke turizmi ve ekonomisine kazandırılan Le Chateau Lambousa Hotel’in uluslararası üyelikleri ile ülke turizmi için önemli bir referans olmaya hazırlandığı vurgulandı.