GAÜ’de Kent Tasarımı ve Morfolojisi Konulu Uluslararası Panel Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Kent Tasarımı ve Morfolojisi Konulu Uluslararası Panel Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Girne'de Roma” başlığı altında ve Kent Tasarımı ve Morfolojisi konusunda uluslararası panel düzenledi.

Panele Roma Sapienza Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyeleri konuşmacı olarak katıldı. Panelde, Avrupa'nın en büyük üniversitelerinden birisi olan Roma Sapienza Üniversitesi'nin Doktora Okulu Direktörü Prof. Dr. Giuseppe Strappa, Dr. Alessandro Camiz ve Dr. Annamaria Pandolfi konuşmacı olarak katılırken, GAÜ Mimarlık ve İç Mimarlık bölüm başkanları Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush ve Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri tartışmacı olarak katıldılar.

Açılış konuşmasını GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri'nin yaptığı panelde, Prof. Giuseppe Strappa paneled, "Bir Süreç olarak Mimari Tasarım" (Architectural Design as a Process) başlığında konuşmasında, Venedik, Florans ve Roma'dan farklı örneklerle mimari tasarım sürecini ele alırken, Roma Sapienza Üniversitesi mimari tasarım stüdyoları çerçevesinde öğrencilerin hazırladıkları bazı örnek projeleri sundu. Daha sonra Dr. Alessandro Camiz "Süreçsel Tasarım: Kentsel Dokudan Plaza ve Meydanlara" (Processual Design: from Urban Tissues to Palaces and Squares) başlıklı konuşmasında kent plazalarının orta çağ ve rönesans dönemindeki şekillenme süreçlerine ve bunların kentsel yaşamla olan ilişkilerine dikkat çekti.

Anna Maria Pandolfi bireysel olarak yürüttüğü ve Roma'nın Piazza Navona'sında yer alan Bernini'nin Dört Nehir Çeşmesi (Four River Fountain) heykelleri ve anıtının restorasyon süreçleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.