Sporda Geleceğin Kanaat Önderleri Ödüllerini Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

Sporda Geleceğin Kanaat Önderleri Ödüllerini Aldı

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu bünyensinde eğitim veren Amerikan Koleji ve Amerikan Future Koleji öğrencilerinden okullararası spor müsabakalarda dereceye giren takım ve sporculara başarı belgeleri verildi.

GAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama ve Sosyal Tesisi Camelot Beach Club’da gerçekleştirilen etkinliğe, GAÜ Okullar Grubu Başkanı ve GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel ile GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar yanısıra GAÜ Okullar Grubuna bağlı okul müdürleri katıldı.

Konuyla iligili GAÜ Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel yapıtığı açıklmada 2013-2014 eğitim öğretim yılı okullararası müsabakalarında Amerikan Koleji’nin birçok branşta derece alarak,34 kupa kazandırdığını belirtti. Masa Tenisi, Eskrim, Atletizm branşlarında KKTC’yi Türkiye'de temsil eden öğrencilerin göstermiş olduğu başarılarının kendilerini gururlandırdığını belirten Esenyel, tüm öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, alınan başarılardan dolayı gurur duyduklarını belirterek, göstermiş oldukları başarılardan dolayı öğrencileri tebrik etti. GAÜ ailesi olarak her zaman spora önem verdiklerini belirten Akpınar, zeki ve sağlıklı bireylerin yetişmesinde spor faktörünün önemli olduğuna dikkat çekti.
Ayrıca, konuyla ilgili GAÜ Okullar Grubundan yapılan açıklamada, 2013 – 2014 eğitim öğretim yılında GAÜ Okullar Grubuna bağlı toplamda 188 sporcu’nun, 32 takımla 8 branşta mücadele ettiği, KKTC'de bulunan tüm okullar genelinde ise ençok branşta yarışan ve başarılı olan ilk iki okul içinde olduğu belirtildi.

GAÜ Okullar Grubunun Atletizm dalında öğrencilerin, Cirit atmada Gizem Armutlu KKTC birincisi, Uzun atlama Saffet Özmenek KKTC ikincisi,100 m koşusunda Suzan Su Çırakoğlu KKTC birincisi, 100m ve 1000m koşularında Taygun Derviş KKTC birincisi olarak Üstün Başarı belgesi aldığı belirtildi.
Ayrıca, Lise Erkek Masa Tenisi takımının ise okullararası maçlarda KKTC birincisi ve Türkiye 5’incisi olan Masa Tenisi takımdan ise Celal Çorba ve Elif Töre üstün başarı belgelerini aldı.



Eskrim dalında ise, Flore kız takımında Melda Çekirge, erkek florede ise Mert Hassan , Kılıç takımında Türkan Teknikel, Eda Hasizmirli,Emine Keremoğlu, Ertan R. Rızaoğlu, Salih Kayasal, Savcı Genç,Aydın Tahsin KKTC birincisi oldu. Eskrim Kılıç kız ve erkek takımı ise Türkiye'de üçüncü gelerek KKTC’yi yurt dışında başarı ile temsil etti.