GAÜ Küresel Bilim Ailesinden Dünya Çevre Gününde Duyarlı Davranış

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Küresel Bilim Ailesinden Dünya Çevre Gününde Duyarlı Davranış

2013-2014 akademik yılını “Çevre ve Doğa Yılı” olarak ilan eden Girne Amerikan Üniversitesi, 30’uncu Akademik yılını kutlamaya hazırlanırken, KKTC Başbakanlık, Çevre Platformu tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “Let’s do it North Cyprus” sloganı ile organize edilen çevre etkinliğinde, GAÜ Küresel Bilim Ailesi olarak Akdeniz Sahilinde çevre temizliği gerçekleştirdi.
GAÜ Çevre ve Doğa, Araştırma-Uygulama Merkezi ile GAÜ Akademik ve İdari kadrosunun katılımı ile gerçekleşen çevre temizliği etkinliğine GAÜ ailesi yoğun ilgi gösterdi.

Akdeniz Köyü sahil şeridinde gerçekleşen etkinliğe kötü hava şartlarına rağmen yoğun ilgi gösteren GAÜ Küresel Bilim Ailesi, çevreye olan duyarlılığını birkez daha sergilemiş oldu. Akdeniz Köyü Kalkındırma, Çevreyi Koruma ve Yaşatma Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen çevre temizliğinde toplanan çöpler GAÜ bünyesinde hizmet veren çevre temizliği aracı ile çöp alanına götürüldü.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıkalamada, Kıbrıs’ı hep birlikte temiz tutup koruyarak, geleceğe sürdürülebilir bir çevre bırakılabileceği belirtilen açıklamada, GAÜ’nün gerçekleştirilen etkinliklerle farkındalık yaratarak, gelecek nesillere sürdürülebilir temiz bir çevre, yaşanabilir bir doğa yapısı bırakmak olduğu bildirildi. Ayrıca halkın bilinçlenmesi açısından yalnızca özel günlerde değil, sürekli olarak bu duyarlılığın gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi. GAÜ’nün herzaman bu duyarlılığa önder olunacağı, temiz ve sağlıklı bir gelecek için tüm halkın çevre ile dost olması gerektiği vurgulandı.