GAÜ’den 30.Yılında 730 Yeni Mezun

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den 30.Yılında 730 Yeni Mezun

Girne Amerikan Üniversitesi’nin yükseköğretim’de 30. Kuruluş yılını kutlamaya hazırlandığı 2013-2014 akademik yılı mezunları düzenlenecek törenle diplomalarını alıyor.

Uluslararası kampüslerine Moldova’nın ilk uluslararası üniversitesi ünvanı alacak GAÜ Moldova Amerikan Üniversitesini katmaya hazırlanan Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 30.ncu yılında 30 farklı ülkeden 730 mezun vermenin gururunu yaşıyor.

Kıtalararası bir dünya üniversitesi kimliği ile öğrencilerine yurtdışı kampüsleri İngiltere, Hong Kong ve ABD ile Türkiye yerleşkesinin ilk eğitim binasında küresel eğitim fırsatı sunan Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30’uncu yıl mezuniyet töreni 6 Haziran 2014 Cuma günü saat 19.00’da Girne Amfitiyatro’da gerçekleşecek.

Avrupa Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Günther Meinel’ Onursal Doktora Payesi Verilecek

Emekli Büyükelçi, AB Parlemanto Üyesi ve Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Günther Meinel’in Onursal Doktora payesi alacağı GAÜ 30’uncu yıl mezuniyet töreni, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti üst düzey devlet yetkilileri ve protokolü yanında yurtdışı kampüsleri İngiltere, Hong Kong, ABD ve Türkiye yerleşkesinin ilk eğitim binasının yetkililerinin de katılacağı mezuniyet töreni bilim, sanat ve siyaset dünyasından önemli konukları da ağırlayacak.

30’uncu Yıl Mezuniyet töreni ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada üniversite ve devlet yetkililerinin konuşmaları ile başlayacak törende 30 farklı ülkeden 730 mezunun diplomalarını alacağı ifade edildi.

730 Mezun KKTC Kültür Elçisi Olarak Ülkelerine Dönecek

85 farklı ülkeden öğrencinin yükseköğretime kıtalararası yurtdışı kampüslerinde devam ettiği Girne Amerikan Üniversitesi’nin 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreninde 30 farklı ülkeden 730 mezun diplomalarını alarak KKTC’nin fahri kültür elçisi olarak yurtdışında kariyerlerine başlayacak. Önlisans ve lisans bölümlerinden 658, yükseklisans ve doktora programlarından ise 72 mezunun da diplomalarını alacağı mezuniyet töreni canlı yayınlanacak.