“Kıbrıs’ta Çekilen Film ve Dizilerde Kumarhaneler Önde”

Haberler

GAÜ'DEN

“Kıbrıs’ta Çekilen Film ve Dizilerde Kumarhaneler Önde”

Türk Filmleri Günleri kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs RedRoom’da düzenlenen ve moderatörlüğünün İletişim fakültesi öğretim görevlisi Remziye Terkan tarafından yapılan söyleşide sinemaseverler ile biraraya gelen ünlü oyuncu ve tiyatro sanatçısı Tarık Papuçoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından KKTC’de ilk kez düzenlenen Türk Filmleri Günlerine evsahipliği yapan GAÜ’ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Papuçoğlu, organizasyona sponsor olan tüm kurumların desteğinin sürmesini diledi.
“İlk Aşk" Çok Sevildi

İlk Aşk filminin sinemaseverler tarafından çok sevilmesi ve ilgi görmesinin nedenini iyi bir hikaye ve iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olması ile açıklayan Pabuçcuoğlu, filmin sahibinin her zaman yönetmen olduğunu ve filmin yönetmeninin hikayeye sahip çıktığını vurguladı.

GAÜ öğrencileri ve sinemaseverler ile biraraya gelmekten mutlu olduğuınu da sözlerine ekleyen Papuçoğlu, gençlerin gelecek ile ilgili hedeflerinin ortaya koymalarının önemine dikkat çekti. Söyleşiye katılan sinemaseverler ve GAÜ öğrencilerinin sorularına da cevap veren Papuçoğlu, hazır mekan çekimlerinde KKTC’deki kumarhanelerin tercih edilmesinin nedenlerinde bahsetti.
“Kıbrıs’ta Kumarhaneler Dışında Neden Film veya Sahne Çekilmiyor”

Kıbrıs’ın tarihi film ve dizilere evsahipliği yapmaya uygun olduğunu ifade eden Papuçoğlu, Kıbrıs’ta çekilen film ve dizilerde kumarhanelerin önplana çıkarılması ile ilgili yönetilen soruya senaryoda kumarhanede geçen sahnelerin Türkiye’de çekilmesinin imkansız olduğunu belirterek hazır sahne ve mekandan dolayı KKTC’nin tercih edildiğini sözlerine ekledi. Kumarhane sahneleri dışında Kıbrıs’ın birçok film ve diziye evsahipliği yapabileceğinin de altını çizen Papuçoğlu, KKTC’de ilk kez düzenlenen Türk Filmleri Günlerinin uzun soluklu bir festivale dönüşmesini diledi.

Söyleşi sonunda Tarık Papuçoğlu’na İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Remziye Terkan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.