GAÜ 30’uncu Onur Yılını Görkemli Gala Gecesi ile Kutladı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 30’uncu Onur Yılını Görkemli Gala Gecesi ile Kutladı

Girne Amerikan Üniversitesi, yükseköğretimdeki 30’uncu onur yılını kalabalık bir katılımla Le Chateau Lambousa Otel’de düzenlediği gala gecesiyle kutladı.

Le Chateau Lambousa Otel’de gerçekleştirilen geceye, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Tümgeneral Tümgeneral Baki Kavun, 39’uncu Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, 14’uncu Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Sağlık Balanı Ahmet Gülle, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil,Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Kadri
Fellahoğlu, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel ile Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Milletvekilleri ve Yüksek Devlet Erkanı ile sivil toplum örgütü, resmi ve özel basın yayın, kurum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, GAÜ’lü akademisyen ve öğrenciler ile davetliler katıldı.
GAÜ 30’uncu yıl tanıtım filmi gösterimiyle başlayan gecede, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu açılış konuşması gerçekleştirdi.

Akpınar, “ Geleceği Yaratan Geçmiş, Sloganı ile Yola Çıktık”

GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yaptığı konuşmada “Kıbrıs’ın ilk üniversitesi olan GAÜ’nün yüksek öğrenimdeki 30’uncu yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını” belirterek, üniversitenin tarihçesi hakkında bilgi verdi.

“Geleceği yaratan geçmiş “sloganıyla çıktıkları yolda, birçok ilke imza attıklarını ifade eden Akpınar, GAÜ’nün 3 kıtada faaliyet gösteren, yurtdışında jenerik kampüsler açan, ilk ve ortaöğretimde özel okulları hayata geçiren ilk yükseköğrenim kurumu olduğunu söyledi.
İngiltere, ABD ve Hong Kong’daki kampüslerinin ardından yakında, İstanbul ve Moldova’da da kampüsler açılacağını belirten Akpınar, GAÜ’nün yeni kampüs ve bölümleriyle gelişmeye devam edeceğini söyledi.

KKTC’de üniversite hareketinin başlaması ve GAÜ’nün kuruluşundan bu günlere gelmesine katkı koyan dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, 1984-85 yıllarında görev üstlenen hükümetlere, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’a ve katkı koyan herkese teşekkür eden Akpınar, ülke geleceğini yaratma

konusunda,ülkedeki tüm yükseköğretim kurumlarının büyük bir mucize gerçekleştirdiğini kaydetti.

Eroğlu, “ GAÜ Dış Dünyaya Açılarak Adaya Bir Çok Yabancı Öğrenci Getirdi”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, 1985 yılında ilk başbakanlık yaptığı döneminde hükümetin ülke ekonomisinin itici gücünü belirlemeye yönelik ortaya koyduğu çalışmalarda hizmet sektörleri olan turizm ile yükseköğretime ağırlık verdiklerini anımsattı.

Başlatılan çalışma ve bakanlar kurulundan çıkan kararın ardından GAÜ’nün ilk Girne Turizm Limanı yolunda bir apartman dairesinde ülkenin ilk üniversitesi olarak faaliyete başladığını belirten Eroğlu, üniversitenin o günden bu güne kaydettiği gelişimi takdirle karşıladığını vurguladı.
Bugün ülkenin en büyük üniversitelerinden birisi olan GAÜ’nün Türkiye’den akreditesyonlar aldığını ve ardından dış dünyaya açılarak ülkeye birçok ülkeden öğrenci getirdiğini de belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, “KKTC’yi bir üniversiteler ülkesi durumuna getirebilir miyiz?” düşüncesiyle çıktıkları yolda, ülkenin bugün dünya tarafından tanınan 8 üniversiteye sahip olduğunu söyledi.

GAÜ’nün bu günlere gelmesine katkı koyan herkesi kutlayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu güzel gelişim ve başarıların devamını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal ile Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın ‘GAÜ 30’uncu Yıl Eğitim Meşalesi’ni yakması izledi.
Daha sonra plaket takdimiyle devam eden gecede; 84-85 yıllarında GAÜ’nün kuruluşunda katkıları bulunan dönemin hükümet başkanı, bakanlar ve diğer yetkililere onur, anı ve teşekkür plaketleri takdim edildi.

30’uncu yıl vizyon belgeseli gösteriminin ardından GAÜ İngiltere, Amerika, Hong Kong ve Türkiye yerleşkelerinin rektör ve üst düzey yöneticileri gönderdikleri mesajlarla 30’uncu yıldönümünü kutladı

Gecede sahne alan GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri dans gösterisi sundu. GAÜ Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencisi Türkan Kürşad şarkıları ile geceye renk kattı.

Gala gecesi, ENBE orkestrasının verdiği konserin ardından 30’uncu yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.