GAÜ’den Ülke Tanıtımı ve Yükseköğretimine Önemli Katkı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Ülke Tanıtımı ve Yükseköğretimine Önemli Katkı

GAÜ’de Düzenlenen Çalıştay ile Yükseköğretimin Gelecek 30 Yılı Tartışılırken Çalıştaya Katılan 500’e Yakın Biliminsanı KKTC Fahri Elçisi Olarak Ülkelerine Döndü.

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında ilk defa düzenlenen ve Türk eğitim dünyasının kanaat önderlerinin katıldığı “21. yüzyılda Yükseköğretime Yönelme” çalıştayının üçüncüsü bu yıl GAÜ 30. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te sona erdi.

12-27 Mayıs 2014 tarihleri arasında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall ile Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde 4 ayrı grup ile düzenlenen, Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı ve Başarıya Doğru Eğitim programının yapımcısı Sait Gürsoy tafarından “Üniversite Öncesi Rehberin Rolü” konusunda gerçekleştirilen çalıştaya Türk eğitim dünyasından 500’ün üzerinde eğitimci yanında GAÜ akademik ve idari kadrosu ile sivil toplum örgütleri katıldı.

Çalıştay bünyesinde "Dünden Bugüne GAÜ' nün Gelişim Süreci" konusunda sunum gerçekleştiren GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Asım Vehbi, GAÜ diplomasının dünyanın her yerinde geçerli olduğunu ve özellikle İngilizce eğitiminde adadaki en iddialı üniversitenin GAÜ olduğunu belirtti. Vehbi, “Bunun kanıtı EQUALS akreditasyonudur. İngilizce eğitim yapacağız demek kolaydır ancak gerçekten İngilizce eğitim yapmak başka bir şeydir. GAÜ bunu adada en iyi şekilde yapmaktadır. Bunu biz söylemiyoruz EQUALS akreditasyonu söylüyor” dedi.

Asım VEHBİ : “Gelecek 30 Yılı Birlikte Şekillendiriyoruz.”

Vehbi konuyla ilgili yaptığı açıklamada GAÜ’nün 2013-2014 akademik yılında 30.ncu kuruluş yıldönümünü kutladığını hatırlatarak 25. kuruluş yıldönümünde “Yükseköğretim ve Gelecek” ana teması ile ilki düzenlenen yükseköğretim ve eğitim çalıştaylarının ülke tanıtımı ve yükseköğretim sisteminin gelişimi ile tanınmasına önemli katkılar yaptığını belirtti.
GAÜ’nün yükseköğretimin gelecek 30 yılını konuk bilim insanları ile birlikte şekillendirme ve yükseköğretimin geleceğine dair eğitim stratejilerinin oluşumuna katkı yapmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen çalıştaya 500’ün üzerinde eğitimci ve bilim insanın katıldığını ve önemli kararlar alındığını ifade eden

Yrd. Doç. Dr. Vehbi, çalıştayın Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemini ileriye götürecek önemli sonuçlar doğuracağını sözlerine ekledi.

“2009-2010 Akademik Yılında Düzenlenen İlk Çalıştay İle KKTC ve Türk Eğitim Dünyası Arasında Bilim ve Kültür Köprüsü Kurulmuştur”

GAÜ TV Aktüel Haber programına temasları ve KKTC ziyaretini değerlendiren heyet yetkilileri KKTC yükseköğretim sistemi ve GAÜ’yü yakından tanımaktan mutlu olduklarını belirterek ülkelerine KKTC’nin fahri elçisi olarak döneceklerini ifade ettiler.

KKTC’yi yakından tanımaktan ve çalıştaya katılmaktan mutlu olduklarını belirten konuk heyet çalıştayın KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarını yakından tanıma, anlama ve algılama yönünden son derece yararlı geçtiğinin altını çizdiler. KKTC’nin fahri elçisi olarak ülkelerine döneceklerinin altını çizen konuk heyet GAÜ’nün eğitim kalitesi ve 30 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile öğrencilerin üniversite eğitimlerine ve kariyer gelişimine önemli katkılar yaptığını yakından gördüklerini ve KKTC’nin bir bilim adası olduğunu yaşayarak öğrendiklerini vurguladılar .

21. Yüzyilda Yükseköğretime Yönelme çalıştayın ile başlayan sürecin KKTC ve Türk eğitim dünyası arasında önemli bir bilim ve kültür köprüsü kurduğunu da belirten konuk heyet yetkilileri ülke insanının misafirperverliği yanında doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerini yakından görerek KKTC fahri elçisi olarak Türkiye’ye dönmekten gurur duyduklarını ifade ettiler.