GAÜ 30. Yıl Kutlamalarına Onur Konuğu Cumhurbaşkanı Eroğlu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 30. Yıl Kutlamalarına Onur Konuğu Cumhurbaşkanı Eroğlu

Kıbrıs’ın ilk üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 30. Onur Yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Girne Amerikan Üniversitesi tarafından yeniden ülke turizmi ve ekonomisine kazandırılan Le Chateau Lambousa Hotel’de 30 Mayıs 2014 Cuma gecesi düzenlenecek 30. Yıl Gala Gecesi ve Meşale Yakma Törenine KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve üst düzey devlet yetkilileri ile bilim insanları, gazeteciler ve kanaat önderleri katılacak.

Yükseköğretim Olgusunun Başlamasına Katkı Koyan Eski Politikacı ve Bakanlara Plaket Verilecek
Kıtalararası kampüsleri İngiltere, Amerika, Hong Kong ve Türkiye yerleşkelerinin Rektör ve üst düzey yöneticileri canlı yayınla 30. Yıl Gala Gecesine mesajları ile katkı koyacakları ve ardından 30. Yıl Eğitim Meşalesinin yakılacağının ifade edildiği açıklamada Kıbrıs’ta üniversiteleşme hareketi ile yükseköğretim olgusunun başlamasını kuruluşu ile sağlayan GAÜ’nün yükseköğretime başlamasına destek olan eski politikacı ve bakanlara teşekkür ve onur plaketlerinin verileceği gecede ENBE Orkestrasının en güzel şarkıları ile 2 saatlik repertuar sunacağı da belirtildi.

Özel Gecede ENBE Orkestrası Sahne Alacak

Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapılarının küresel dünya ile bütünleşmesi ve önümüzdeki 30 senenin Kıbrıs’ı ve ülke yükseköğretimine dair önemli mesajların verileceği GAÜ 30. Yıl Gala Gecesinde Türkiye’den ve yurtdışından dünyaca ünlü müzisyenleri bünyesinde barındıran ENBE orkestrası sahne alacak. Ayrıca, GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi tarafından 30. Yıl’a özel hazırlanan dans gösterisi yapılacak.