30. Yılında GAÜ Moldova’da Üniversite Kuruyor

Haberler

GAÜ'DEN

30. Yılında GAÜ Moldova’da Üniversite Kuruyor

Serhat AKPINAR : “Moldova’nın İlk Uluslararası Üniversitesini Kurarak Kuzey Kıbrıs Yükseköğretim Sisteminin Geldiği Noktayı Dünyaya Anlatıyoruz.”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 30. yılında İngiltere, Amerika, Türkiye ve Hong Kong’tan sonra Moldova’nın başkenti Kishniev’de Moldova Amerikan Üniversitesi ve GAÜ Amerikan Koleji’ni kurma kararı aldı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve KKTC’nin gezici büyükelçisi Serhat Akpınar’ın Moldova’daki temasları devam ederken temaslar çerçevesinde Akpınar, Türkiye Cumhuriyeti Moldova Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal’a ve Moldova Milli Eğitim Bakanı ile Yüksek Ögretim Dairesi’ne nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Akpınar’a ziyaretlerinde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel ve GAÜ heyeti eşlik etti.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ‘Moldova Amerikan Üniversitesi’ Moldova’nın ilk uluslararası üniversitesi olacağı ifade edilirken GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar önemli açıklamalarda bulundu.

Akpınar : “Yükseköğretim’deki 30. Gurur Yılımızı Kutlarken Deneyimlerimizi Avrupa’ya Taşıyoruz.”
GAÜ’nün uluslararası kampüsleri ile ülke bayrağını her yere götürerek Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sisteminin geldiği noktanın GAÜ Küresel Bilim ailesi tarafından dünyaya anlattığının altını çizen Akpınar, Amerikan eğitim sisteminin GAÜ tarafından Moldova’ya taşınacağını ve Moldova’nın ilk uluslararası üniversitesinin GAÜ tarafından açılacağını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Moldova Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal’a yapılan nezaket ziyaretinde, GAÜ’nün Moldova’ya eğitim birimleri ve Turizm ofisi açması konusunun karara bağlandığına işaret eden Akpınar, karar doğrultusunda GAÜ Bilim heyetinin Moldova Eğitim Bakanlığı’nı ve Yüksek Öğretim Dairesi’ni ziyaret ettiğini belirterek Moldova’ya kurulacak olan ‘Moldova Amerikan Üniversitesi’ne Moldova makamları tarafından tam destek verildiğini vurguladı.

GAÜ Bilim heyetinin ziyaretlerinin Moldova Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesinde geniş bir şekilde yer aldığını da sözlerine ekleyen Akpınar, GAÜ American College Moldova’nın da 2015-2016 eğitim yılında eğitim ve öğretime başlayacağını belirtti.