Türk Medyası GAÜ’de Değerlendirildi

Haberler

GAÜ'DEN

Türk Medyası GAÜ’de Değerlendirildi

Girne Amerikan Üniversitesi 2013-2014 Akademik yılı sosyal etkinlikleri kapsamında GAÜ İletişim Fakültesi tarafından, Türkiye’nin ünlü gazeteci ve yazarı Bahar Feyzan ile söyleşi gerçekleştirildi.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüsü Millenium Senato Kongre merkezinde gerçekleşen söyleşide, açılış konuşmasını GAÜ iletişim Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Selman gerçekleştirirken, Selman konuşmasında, bir medya profesyonelinin GAÜ’de söyleşide olmasının özellikle iletişim fakültesi öğrencileri çin büyük şans olduğunu söyledi. Söyleşinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve konuk Bahar Feyzan’a teşekkür eden Selman, öğrencilere bu fırsatı değerlendirmelerini ve merak ettikleri konularda sorular sormalarını tavsiye etti.

GAÜ İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölüm Başkanı Dr. Ümmü Altan Bayraktar ise yaptığı konuşmada, basın yayın bölümü olarak sene içerisinde de alanında uzman bir çok konuşmacı ile söyleşiler gerçekleştirdiklerini, bu söyleşiler sayesinde öğrencilerin profosyonel hayattan örnekler ile derslerini daha iyi pekiştirdiklerini ve meslek hayatlarına atıldıklarında neler ile karşılaşacaklarını öğrendiklerini söyledi. Bayraktar, davetlerini kırmayarak GAÜ’de söyleşiye katılan Bahar Feyzan’a teşekkürlerini sunarak, sözü Bahar Feyzan’a bıraktı.

Gazeteci yazar Bahar Feyzan ise söyleşide, gazeteciliği ve gazetecilik mesleğinin zorluklarından söz ederek, bu mesleğin riskli bir meslek olduğunu, yazılan yazıların, halk üzerinde yönelimlere neden olabileceğini belirtti. Feyzan, günümüzde çoğu zaman işten atılma korkusu yada istifa etmek gibi karamsar düşüncelerin bu meslekte hakim olduğunu ifade ederek, yine mesleğin vazgeçilmez yönlerinin de olduğunu söyledi.

Konuşmasında sansür konusunada değinen Feyzan, “Cumhuriyet döneminde de 50-60-70 li yıllarda da çok uygulandı. Şimdi de sansür var. Ancak sansür, fazla yapılmaması gereken ve tahammül sınırını zorlayan bir şey. Toplum düşünürse medya da düşünür” dedi.
Medyada üretilenlerle ilgili yapılan eleştirilerede değinen Feyzan, “Bizim elimizde rating sistemi var. Dolayısıyla sizin tercihiniz . Siz bunları izlemek istemiyorum derseniz medya da sizi takip eder. Medya bir aynadır aslında“ dedi.


Söyleşinin sonunda katılımlarından dolayı Bahar Feyzan’a GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Selman ve Basın Yayın Bölüm Başkanı Dr. Ümmü Altan Bayraktar tarafından plaket ve çiçek taktim edildi.
Bahar Feyzan, söyleşinin ardından öğrenciler ile biraraya gelerek kitaplarını imzaladı.