GAÜ Turizm Bölümleri BM’de KKTC’yi Temsil Ettiler

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Turizm Bölümleri BM’de KKTC’yi Temsil Ettiler

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü tarafından düzenlenen TedQual Konferansına Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs ve İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs bünyesinde eğitim veren Turizm Otelcilik ve Konaklama bölümleri katıldı.

GAÜ Karmi Kampüs Turizm Otelcilik ve Konaklama Okulu adına bölüm başkanı Nafiya Güden ile İngiltere Kampüsü Turizm bölümü adına Isabella Ramsden’in katıldığı 3 günlük konferans İsviçre’de gerçekleşti.
“TEDQUAL Denkliği AB Standartalarında Eğitim Veren Üniversitlere Verilmekte”

BM Dünya Turizm Örgütü organizasyonu ile TEDQUAL denkliği ve akreditasyonu olan tüm üniversite ve enstitülerin biraraya geldiği konferans ile ilgili bilgi veren GAÜ Karmi Kampüs Turizm Otelcilik ve Konaklama bölüm başkanı Nafiya Güden, AB ve dünya standartlarında turizm eğitimi veren üniversite ile enstitülerin TedQual denkliği ve akreditasyonuna sahip olduğunu vurguladı.

Dünya Turizm Örgütünün turizm eğitimi veren kurumların standartlarına önem verdiğini belirten Güden, 3 günlük konferans boyunca GAÜ Karmi Kampsü ve İngiltere Kampüs turizm bölümlerinin sunumlar yanında önemli atölye çalışmalarına katkı yaptığını ifade etti. Turizm eğitimi veren üniversiteler arasında ortak projeler yanında akademisyen ve öğrenci değişim programları ile ilgili GAÜ Turizm bölümlerinin önemli temaslar yaptığının altını çizen Güden, turizm eğitimi ile ilgili dünyadaki son gelişmeleri de yakından görme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Kıtalararası GAÜ Kampüslerinde eğitim gören turizm bölümü öğrencilerinin dünya ile aynı anda dünya standartlarında eğitim alarak son gelişmeler ve projelerden anında haberdar olduklarını da sözlerine ekleyen Güden, GAÜ turizm bölümlerinin yaptığı sunumların birçok Avrupa ülkesi tarafından ilgiyle izlendiğini sözlerine ekledi.
“Fransa, Almanya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Litvanya Üniversitelerinden GAÜ’ye Yoğun İlgi”

BM Dünya Turizm Örgütü TedQual konferansına katılan birçok Avrupa Birliği ülkesi yanında Fransa, Almanya, Portekiz, Belçika, Hollanda ve Litvanya’da turizm eğitimi veren üniversitelerin GAÜ Karmi Kampüs ve İngiltere Kampüs’te verilen teorik ve pratik eğitimlerden etkilendiklerini de belirten Güden, GAÜ Turizm bölümleri ile söz konusu üniversiteler arasında ortak akademik proje üretme ve öğrenci değişim programı yanında öğrencilerin yaz dönemi stajlarının başta GAÜ karmi Kampüs olmak üzere diğer kampüslerde gerçekleştirmeleri için anlaşmaya varıldığını ifade etti.
“Turizm Ülkesi KKTC İçin Önemli Bir Tanınma ve Referans Noktası Olacak”

GAÜ Turizm bölümlerinin TedQual denkliğinin ülke ve yükseköğretim sistemi için önemine de dikkat çeken Güden, AB ülkelerinde turizm eğitimlerini sürdüren geleceğin turizmcileri ile turizme yön verecek yöneticilerin eğitimlerinin bir bölümünüi ve stajlarını KKTC ile GAÜ’de sürdürecek olmalarının ülke tanıtımı adına önemli olduğunu vurgulayarak ülke turizmi geliştirecek her projeye GAÜ Turizm bölümlerinin akademik kadroları ile hazır olduğunun altını çizdi.