1’inci Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu GAÜ Evsahipliğinde Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

1’inci Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu GAÜ Evsahipliğinde Başlıyor

Sempozyum, Aqua Cyprus 2014 Teması İle 15-16-17 Mayıs GAÜ’de Gerçekleşecek
Girne Amerikan Üniversitesi Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi önderliğinde Kastamonu Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işbirliğinde “Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu” 15-16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde GAÜ’de gerçekleşiyor.

Denizcilik Eğitiminde Yeni Dönem

Konuyla ilgili GAÜ Akdeniz Sualtı Araştırma Merkez’inden yapılan açıklamada, 15-16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşecek olan “ Sucul Bilimler” alanında büyük ses getircek ve ülke tanıtımına büyük katkı yapacak sempozyumun, denizcilik eğitminde de yeni bir dönem başlatacağını belirtti. Sempozyuma Avrupa’dan Uzak Doğuya, Dünyanın birçok ülkesinden alanında uzaman bilim insanları konuşmacı olarak katılacağını bildirerek, bilim insanlarının çalışmalarını, ortak alanlarda çalıştıkları kişilere aktarma fırsatı bulacağı belirtildi. Dünyanın en önemli su havzalarından biri olan Akdeniz’de ve onun en görkemli adası Kıbrıs’ta yapılacak olan sempozyumun konsepti açısından son derece büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Ayrıca, Aqua Cyprus 2014 teması ile gerçekleşeceği bildirilen sempozyumun, Akuvatik Bilimler ( Freshwater and Marine Sciences) , Akuvatik Teknoloji (Marine Technology), Oşinografi (Oceangraphy), Akuvatik Ekoloji (Aquatic Ecology), Balıkçılık ve Yetiştiricilik (Fisheries & Aquaculture) olmak üzere toplam 5 ana başlık altında bildiri kabul edileceği belirtilerek, toplantı hakkındaki tüm bilgilerewww.aquacyprus2014.com ve www.gau.edu.tr adresinden ulaşılabileceği bildirildi.