Yeşil Bir Doğa ve Kampüs İçin Gaü Öğrencileri Biraraya Geldi

Haberler

GAÜ'DEN

Yeşil Bir Doğa ve Kampüs İçin Gaü Öğrencileri Biraraya Geldi

Girne Amerikan Üniversitesi 2014 Bahar Şenlikleri kapsamında, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "How Green is Your Campus" temalı atölye çalışmaları düzenleniyor.

Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri tarafından düzenlenen "How Green is Your Campus" başlıklı atölye çalışmasının ilk bölümünü oluşturan "Green Campus" semineri, GAÜ mimarlık, iç mimarlık, sağlık bilimleri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden öğrenci ve öğretim üyeleri ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencilerinden oluşan 60 kişilik bir grubun katılımıyla gerçekleşti.

Seminerde, küresel ısınma, iklim değişikliği, çevre kirliliği ve bunların insan, ekosistemleri ve doğal kaynaklar üzerindeki etkileri tartışıldı. Dünyadan yeşil kampüs örnekleri incelenen ve GAÜ kampüsünü daha yeşil yapmak için neler yapılabilir konusu gündeme getirildiği seminerde, öğrenciler ve öğretim üyeleri beyin fırtanası gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, seminerin ardından atölyenin geri kalanında katılımcılar GAÜ öğrencileriyle gerçekleştirecekleri anketlerle, hem bu konuda duyarlılık oluşmasını sağlayacaklar, hem de GAÜ'de yeşil ve çevreci bir öğrenci inisiyatifinin kurulması için önayak olacakları belirtildi.