GAÜ, Uluslararası Eaquals Konferansın’da Kktc’yi Temsil Etti

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, Uluslararası Eaquals Konferansın’da Kktc’yi Temsil Etti

Girne Amerikan Üniversitesi KKTC’yi uluslararası alanda temsil etmeye devam ediyor.

Macaristan’ın Budapeşte şehrinde gerçekleştirilen, Uluslararası EAQUALS Konferansı’na Kıbrıs’ta ilk ve tek EAQUALS onaylı kurum olan Girne Amerikan Üniversitesi katıldı. Uluslararası konferansta, EAQUALS kurumu üyesi olarak KKTC’yi ve GAÜ’yü temsilen İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Hatice Asvaroğlu ve İngilizce Hazırlık Okulu öğretim görevlisi Pınar Orhon katıldı.

Yılda iki kez düzenlenen konferans, yabancı dil öğretimi alanında uluslararası kaliteyi yükseltmek, yabancı dil eğitmenlerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve yabancı dil öğretiminde başarılı uygulamaların paylaşımı için uluslararası bir platform oluşturmak amacıyla düzenleniyor.
Uluslararası EAQUALS konferansının gündeminde, kurumun yönetim kurulu seçimi, kalite yönetiminde başarılı uygulamalar, en iyi sınıf içi uygulamaları, CEFRL, müfredat, ölçme konulu seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Hazırlık Okulu Müdürü Hatice Asvaroğlu, GAÜ’nün uluslararası denkliklere büyük önem verdiğini belirterek, geçen yıl Nisan ayında yürütülen zorlayıcı EAQUALS denetimi sonucunda GAÜ İngilizce Hazırlık Okulu’nun Kıbrıs’ta ilk ve tek EAQUALS onaylı kurum sıfatını aldığını vurguladı. KKTC’nin ilk EAQUALS onaylı Hazırlık Okulu ünvanından önce de GAÜ olarak aynı konferansta bulunulduğunu belirten Asvaroğlu, bu yıl gerçekleştirilen toplantı ve konferanslara katılarak EAQUALS yönetimi seçimine katkıda bulunmuş olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

EAQUALS ve EDEXCELL Denklikleri

GAÜ İngilizce Hazırlık Okulu Haziran 2013’te, uluslararası alanda yabancı dil eğitimi yürüten eğitim kurumlarına denklik veren prestijli EAQUALS kurumundan denkliğini almasının ardından, Kasım 2013’te de Edexcell kurumundan denklik aldı.