"1.Girne Şiir ve Musiki Günleri" Sempozyumu Yarın

Haberler

GAÜ'DEN

"1.Girne Şiir ve Musiki Günleri" Sempozyumu Yarın

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde Şiir Sanatı Platformu tarafından organize edilen "1.Girne Şiir ve Musiki Günleri" kapsamında ‘Şiir ve Musiki’ ve “KKTC’de Beste Müziği” konularında sempozyum düzenlenecek.

GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan sempozyum yarın (8 Mayıs 2014 Perşembe) saat 10:00’da başlayacak.

Dr. Ayhan Sarı’nın oturum başkanlığını yapacağı sempozyumun ilk oturumunda, Ali Şenozan, Cansın Erol, Cemal Safî, Engin Çır, Dr. Halil Altınköprü, Turhan Taşan, Vedat Çetinkaya ve Yahya Akengin ‘Şiir ve Musiki’ konusunda konuşma yapacaklar.

Öğle yemeği arasından sonra, yine Dr.Ayhan Sarı’nın oturum başkanlığında ikinci oturuma geçilecek. “KKTC’de Beste Müziği” adlı ikinci oturum konusunda ise Aytaç Çağın, Cem Kafkas, Harid Fedai, Mustafa Gökçeoğlu, Nazım Beratlı, Özkan Pastırmacıoğlu ve Ulus Yeşilada konuşma yapacak.

Millenium Senato Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan “1.Girne Şiir ve Musiki Günleri” sempozyumunun kapanış oturumunda ise Arif Albayrak, Ayhan Sarı, Şentaç Arı ve Sümer Aygın konuşma gerçekleştirecek. Sempozyumun kapanış bildirgesini ise organizasyon kurulu başkanı Ayşegül Dinçbaş yapacak.
Sempozyum kapanış oturumunun ardından saat 20:30’da, Girne Dome Hotel’de Gala Konseri ile devam edecek. Konserde, saz sanatçıları olarak Tanbur’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Reyhan İllez, Kanun’da Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuar sanatçısı Dr.Halil Altınköprü, ve Ud’da Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Sanatçısı Engin Çır yer alırken, ses sanatçıları, BRT Kurumu Müzik Danışmanı ve Koro Şefi Cem Kafkas, Bestekâr, Şair ve Ses Sanatçısı Ulus Yeşilada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Metin Akyol, Bestekâr, Koro Şefi ve TRT E.Sanatçısı Vedat Çetinkaya ile Bestekâr, Şair ve TRT E. Devlet Sanatçısı Zekai Tunca yer alacak.