GAÜ Öğrencileri Toplumda Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğrencileri Toplumda Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi, İngilizce Hazırlık Okulu öğrenci ve öğretmenleri her alanda başarılı çalışmalarına devam ediyorlar.

GAÜ öğrencileri, akademik alandaki gelişimlerine olduğu kadar, sosyal alanda da gelişim ve farkındalıklarına büyük önem verdikerini kanıtlayarak, İngilizce Hazırlık Okulu sosyal sorumluluk projeleri ile birçok alanda sosyal farkındalık uyandırmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ İngilizce Hazırlık Okulu öğretmenleri ve öğrencileri kendilerinin yapmış oldukları yiyecekleri, kampüs içerisinde düzenledikleri kermesle satarak, Lapta Huzurevinde kalan yaşlılara yardım amacıyla gelir elde ettikleri belirtildi. Yaşlıların acil ihtiyaçları, bu toplanan para ile karşılanarak, İngilizce Hazırlık Okulu’nu temsilen bir grup öğretim görevlisi ve öğrenci Lapta Huzurevi’ne ziyaret düzenleyerek, öğrenciler, Huzurevi’nde konaklayan yaşlılara, hazırlamış oldukları yiyecek ve içecekleri ikram edip, onlarla sohbet ederek eğlenceli vakit geçirdikler. Lapta Huzurevi sakinlerinin, öğrencilerin gösterdikleri ilgiden memnuniyeti gözlerinden okunduğu ifade edilen açıklmada buna benzer etkinlikler ile toplum üzerinde farkındalık yaratmanın önemine dikkat çekildi.

Ayrıca GAÜ İngilizce Hazırlık Okulu Müdüresi Hatice Asvaroğlu yapmış olduğu açıklamada, gerçekleştirilen bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirterek bu gibi etkinliklerin devamının geleceğini ve toplum üzerinde farkındalık yaratarak toplumsal değerlerin korunmasına katkı sağlamaya deva edeceklerini belirtti.