GAÜ Tepebaşı ve Yeşilköy İlkokuluna Yardım Eli Uzatıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Tepebaşı ve Yeşilköy İlkokuluna Yardım Eli Uzatıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 25. yılını geride bıraktığı 2010-2011 akademik yılında da sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor.

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığının da desteği ile Karpaz ilkokulundan sonra Tepebaşı ve Yeşilköy İlkokullarının tadilatı ve yeniden boyanması projelerini hayata geçirmeye hazırlanan Girne Amerikan Üniversitesi her iki köyde de çalışmaları başlattı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Tepebaşı ve Yeşilköy İlkokullarının tadilatı ve yeniden boyanması ile ilgili öğretim görevlisi ve öğrencilerden oluşan heyetin bölgede çalışmalara başlamak üzere incelemelerde bulunduğu belirtildi.

“Herşey Eğitim ve Toplum İçin”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 25 yılını geride bırakanan GAÜ’nün sosyal sorumluluk projelerine eğitim ve toplum yararı adına 25 yıllık deneyimi ve akademik kadroları ile devam edeceği vurgulandı. Girne Amerikan Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Karpaz İlkokulunun tadilatının yapıldığı ve bilgisayar laboratuvarının yenilendiğinin hatırlatıldığı açıklamada bölgesinin kültürü ve doğasını koruyarak gelişmesi için her projeye destek vereceğinin de altı çizildi.

“Topluma Hizmet Uygulamaları ve Toplumsal Sorumluluk Projeleri Akademik Müfredata Zorunlu Ders Olarak Girdi”

GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Zeki Akçam başkanlığında Tepebaşı ve Yeşilköy İlkokullarında incelemelerde bulunan Topluma Hizmet Uygulamaları ve Toplumsal Sorumluluk Projeleri dersi öğrencileri ilkokulların fiziki ve teknolojik altyapı. durumlarını yerinde inceleyerek başlatılacak çalışmalar için ön hazırlık yaptılar. GAÜ öğretim görevlisi Zeki Akçam konuyla ilgili GAÜ TV ve Karmi Haber Ajansına yaptığı açıklamada her iki ilkokulda yaptıkları çalışmalar neticesinde okulların tamamen boyanması, kırtasiye ihtiyaçlarının tamamlanması, çeşitli eksiklerin giderilmesi için 25 yıllık GAÜ deneyiminin sadece Karpaz için değil tüm ülke için çalıştığını ifade etti.

Topluma Hizmet Uygulamaları ve Toplumsal Sorumluluk Projeleri dersinin akademik müfredatta zorunlu olarak alınması gereken bir ders olarak girmesinin ve her öğrencinin bu dersi almasının önemine dikkat çeken Akçam, GAÜ öğrencilerinin Karmi Kampüs dışına taşarak tüm ülke için sosyal projeleri hayata geçireceğini vurguladı. Proje koordinatörü Zeki Akçam sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız okullarımızı daha modern hale getirmek ve elimizden geldiğince temel ihtiyaçlarına katkı koymaktır. Bununla birlikte öğrencilerin toplumda bilinen “öğrenci öğrenimini görür, parasını harcar ve gider” imajını silmek istiyoruz. Çünkü bu öğrenciler gece gündüz bu okullar için şehir şehir dolaşarak yardım toplayacak ve bu yardımları teslim etmekle kalmayıp aynı zamanda boyasını vb. işçiliğini de üstleneceklerdir. Bu proje ile üniversitelerin kendi kampüsleri içerisinde birer kapalı kutu olmak yerine toplumsal ihtiyaçlara duyarlı birer kurum haline gelmeleri konusunda örnek bir proje olduğunu ifade eden Akçam her dönem aynı projeleri farklı okullarda uygulayacaklarını belirterek vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Yardım etmek isteyenlerin ise proje sorumlularına 05338649163 no’lu telefondan ulaşabileceğinin altını çizdi.”