Amerikan Koleji’nde Trafik Eğitimi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji’nde Trafik Eğitimi

Girne Amerikan Üniversitesi okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Future Kolej’i öğrencileri, Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılan “Bisiklet Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar” adlı eğitimden geçti.

Polis Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanılıp verilen eğitim için Amerikan Koleji Basketbol Sahasına trafik parkuru kuruldu. Günlük yaşantıda, öğrencilerin kullandığı yollar, trafik ışıkları ve işaretleriyle düzenlenen bu parkurda, nasıl bisiklet kullanabilecekleri anlatıldı.
Genel trafik kurallarının hatırlatılmasıyla başlayan “Bisiklet Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar” adlı eğitimde , kuralların insan hayatındaki önemi de vurgulandı.Aynı zamanda kurallara kendileri dikkat ederken ebeveynlerinde gözlemledikleri uyulmayan kurllar varsa uyarmaları gerektiği anlatıldı.

Amerikan Future Kolej Basketbol Sahasındaki özel parkurda yapılan eğitim uygulamalı olarak devam etti. Eğlence bir şekilde trafik kurallarını öğrenen öğrenciler güzel vakit geçirdiklerini söylediler.