LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu GAÜ’yü Ziyaret Etti

Haberler

GAÜ'DEN

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu GAÜ’yü Ziyaret Etti

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette GAÜ CEO’su ve Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ve Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün hazır bulundu

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ziyarette, GAÜ’nün Lafkoşa’ya yeni bir üniversite kazandıracak olmasından ve kültürel, sanatsal, sosyal ve eğitsel çalışmaların Arabahmet Kültür Evi’nde hız kesmeden devam etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fellahoğlu, gerek Arabahmet Kültür Evi’nde, gerekse GAÜ bünyesinde Lefkoşa’da kurulacak olan üniversite çalışmalarında LTB ile işbirliğinin devam edeceğini belirtti. GAÜ’nün uzun yıllardır ihmal edilen Surlariçi Bölgesi’ne sahip çıkarak, bölgeye canlılık getirmek adına önemli faaliyetlerde bulunduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, yeni kurulacak olan üniversitenin aynı etkiyi yaratacağına inandığını söyledi.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun GAÜ’yü ziyaret etmesinden dolayı çok memnun olduklarını belirten GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise, Arabahmet Kültür Evi için yapılanların bir sorumluluk paylaşımı olduğunu belirterek, GAÜ’nün her zaman ‘Geleceği yaratan geçmiş’ sloganıyla hareket ettiğini söyledi.

“Arabahmet’te doğmuş biri olarak Surlariçi bölgesinin mevcut haline seyirci kalmamız beklenemezdi. Kültürel ve eğitsel açıdan bölgenin hareketlenmesi için Lefkoşa’da üniversite kurmaya karar verdik” diyen Akpınar, “Bugüne kadar attığımız her adımı, kültürel mirasın korunması ve en iyi noktalara taşınması yönünde atıyoruz. Hedefimiz, Lefkoşa’yı kültür başkenti yapmak ve bölgeyi bambaşka bir yaşama, bambaşka bir şekle dönüştürmektir” dedi.