Serhat AKPINAR : "GAÜ, Türkiye’de de Üniversite Açacak.”

Haberler

GAÜ'DEN

Serhat AKPINAR : "GAÜ, Türkiye’de de Üniversite Açacak.”

Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniverstesi vizyonu ile yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından GAÜ’nün Kuzey Kıbrıs ve İngiltere kampüslerinin ardından Singapur ve ABD’de kurduğu üniversiteleri açmaya hazırlandığı dönem öncesi Türkiye’de vakıf üniversitesi açma kararı aldığı açıklandı.

GAÜ akademik ve idari personeline yönelik her akademik yıl öncesinde Karmi Kampus Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında kararla ilgili bilgi verilirken KKTC üniversitelerinin yaşadığı sorunlar, karşılaştığı tehditler yanında Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi için küreselleşen eğitim ile rekabet edebilmesi için uluslararasılaşma ve uluslararası kimlik olgusunun önemine dikkat çekildi.
“Kıtalar Arası 5. Üniversite Türkiye’de Açılacak”

Yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde bağımsız yapılar olarak İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te eğitime başlayan ve Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur ile ABD Yerleşkesi Virginia Kampüslerini eğitime açma süreçlerini başlatan GAÜ, kıtalar arası 5. üniversitenin Türkiye’de de eğitime başlaması için gerekli sürecin başlatıldığını açıkladı.
“KKTC Yükseköğretim Sistemi Dolaylı Ambargolara ve Tehditlere Karşı Ortak Akıl ve Vizyon Oluşturamaması Düşündürücü Olduğu Kadar Kaygı Verici”

Akademik ve idari personeline yönelik düzenlenen toplantıda alınan kararı GAÜ ailesi ile paylaşan Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, KKTC üniversiteleri ve siteminin yaşadığı sorunlar ile ilgili önemli açıklmalarda bulundu. Kuzey Kıbrıs yükseköğretim yapılarının dünya ile rekabet edebilecek atılımları gerçekleştirmesi gerektiğinin altı çizen Akpınar, tüm dünya tarafından KKTC’ye her alanda uygulanan ambargoların GAÜ’nün başlattığı üniversiteleşme süreci ile delindiği hatırlatarak “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile GAÜ’nün kıtalar arasına yayılan kampüslerinin dünyaya önemli mesajlar verdiği vurgulandı.

KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının dolaylı ambargoların tehdidi altında olduğuna da dikkat çeken Akpınar, KKTC üniversitelerinin karşısına çıkan tehditler için devlet politikası yanında üniversiteler arası ortak akıl ve vizyonun oluşturulmamasının düşündürücü ve kaygı verici olduğunu ifade etti
“Ortaya Konan Vizyon ve Gelişim Sürecinde Tüm GAÜ Ailesine Emekleri İçin Teşekkür Ederim”

Yükseköğretim’de 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ’nün İngiltere Yerleşkesi Canterbury’nin eğitime başladığını, Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur ile ABD Yerleşkesi Virginia Kampüslerini eğitime başlamak üzere hazırlıkların tamamlanmakta olduğuna da değinen Akpınar, Türkiye’de eğitime başlayacak kıtalar arası 5. yükseköğretim merkezinin 2011-2012 akademik yılı ile eğitime başlayacağını açıkladı. GAÜ ailesinin tüm fertlerinin ortaya koyan vizyonda emeklerinin olduğunu da belirten Akpınar, gerçekleştirilecek proje ve atılımlarda da tüm akademik ve idari personelinin ortaya koyduğu irade için GAÜ ailesine teşekkür ederek bir sonraki 25 yılda daha büyük başarılara imza atılacağına inancın tam olduğunu belirtti.

Kıtalar arası 5. üniversiteyi Türkiye’de açmaya hazırlanan GAÜ’nün küresel atılımlarının KKTC yükseköğretim sistemi ve ülke tanıtımı için öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen Akpınar, KKTC’nin özvarlığı olan GAÜ’nün dünyanın ekonomi, siyaset, bilim, eğitim, kültür ve sanat merkezlerinde kurduğu yükseköğretim merkezlerinin KKTC ve Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapıları için önemli bir referans olduğunu vurguladı.