GAÜ-SEM’den Özel Gereksinimli Çocuk Eğitimi Kursu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ-SEM’den Özel Gereksinimli Çocuk Eğitimi Kursu

Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) tarafından Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı (ETEÇOM) ve Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği (GÖBDO) uygulamacı sertifikalı kursları düzenliyor.

Akademik uzmanlar tarafından hazırlanan sertifikalı “ETEÇOM” ve “GÖBDO” programları ile kursiyerlerin; Farklı gelişen çocukların özelliklerini ayırt etme bilgi ve becerisi kazandırma gibi konularda eğitim alarak, daha iyi ve doğru eğitim almaları alamaçlanıyor.

Sertifika kursları ile ilgili GAÜSEM’den yapılan açıklamada, orijinal adı Responsive Teaching Program (RT) olan ETEÇOM’un, ilişki-temelli yaklaşıma (Relationship-Based Approach) dayalı bir program olduğu belirtildi.

Açıklamada, oldukça sistematik, takibi ve uygulaması kolay bir program olduğu ifade edilen ETEÇOM programının ev ya da kurum merkezli bir erken müdahale programı olduğu vurgulandı.

19 Nisan 2014 Cumartesi günü gerçekleşecek olan ETEÇOM uygulamacı sertifika kursuyla ilgili ayrıntılı bilgiye, www.gau.edu.tr web adresi veya 650 20 00 no’lu telefon üzerinden 1619’a ulaşarak alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada programlara katılmak isteyenlerin her türlü bilgi için gausem@gau.edu.tr elektronik posta adresine başvurabilecekleri belirtildi.