GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği’nden Topluma Büyük Hizmet

GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği’nden Topluma Büyük Hizmet

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersleri kapsamında Girne’de bulunan Anaokullarına yönelik çeşitli konularda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili açıklamada bululan GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Öğr. Gör. Aytaç Dilek, Girne bölgesindeki Anaokullarında bulunan çocuklara yönelik bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini, İlk olarak Ozanköy Osman Türkay Anaokulunda Kızılay Derneği konulu çalışma yaptıklarını söyledi. Kızılay yetkilileri tarafından çocuklara doğal afet, yangın, deprem,insan hayatını sağlığını koruma konularda bilgi verildiğini aktaran Dilek, ders kapsamında bu yıl Lapta Huzur Evi, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı , Kanser Derneği, S.O.S Çocuk Köyü ve Girne Hayvan barınağında projeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamasının sonunda Dilek, 26 Nisan tarihinde Girne Barış parkında Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı , Kanser Derneği, Girne Hayvan Barınağı yararına bir kermes düzenlemeyi planladıklarını belirterek, bunun dışında iki yıldan beri Girne’de bulunan Anaokullarını yenileme çalışmalarını bu yılda devam ettireceklerini belirtti.