GAÜ ve Mersin Üniversitesi’nden Ortak Proje

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ve Mersin Üniversitesi’nden Ortak Proje

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu Akademik Yılına yaklaşırken, Mersin Üniversitesi ile Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakülteleri arasında ortak tasarım stüdyosu gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden yapılan açıklamada, işbirliğinin ilk aşamasında GAÜ Mimarlık bölümü öğrencileri Tasarım Stüdyosu yürütücüsü Öğr. Gör. Hassina Nafa'nın eşliğinde Mersin Üniversitesine dört günlük ziyaret gerçekleştirildiği ve Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cana Bilsel ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meltem Uçar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen bu dört günlük ziyarette, çeşitli sunumlar, alan gezileri ve atölye çalışmalarının yapıldığı duyuruldu.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden verilen bilgiye göre, GAÜ ve Mersin Üniversitesi arasında gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde her iki üniversitenin Mimarlık bölümü üçüncü sınıf öğrencileri ortak proje üzerine dönem boyunca tasarım stüdyosu derslerini yürütürken, aynı zamanda çeşitli aşamalarda bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşma şansı yakalayacaklar.

Açıklamada, online ve dijital yöntemlerle gerçekleşecek olan ortak ara jürilere ilaveten, dönem sonunda Mersin Üniversitesi üçüncü sınıf mimarlık öğrencileri ve tasarım stüdyosu yürütücüleri final değerlendirme için GAÜ’ye ziyarette bulunacağı bilgisi de verildi.