Bakan Dürüst: “Dışa Açılma Ve Tanınma Noktasında Turizm Kadar Üniversitelerin de Rolü Büyük”

Haberler

GAÜ'DEN

Bakan Dürüst: “Dışa Açılma Ve Tanınma Noktasında Turizm Kadar Üniversitelerin de Rolü Büyük”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, GAÜ TV’de yayınlanan Aktüel Haber programına Kuzey Kıbrıs üniversiteleri ile ilgilİ önemli açıklamalarda bulundu.

GAÜ 26. akademik yıl öncesi Aktüel haber programında önemli mesajlar veren Bakan Dürüst, dışa açılma ve tanınma noktasında turizm kadar ülke üniversitelerinin de rolünün büyük olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs üniversitelerinin KKTC’nin özvarlıkları olduğunun altını çizen Bakan Dürüst, KKTC gerçeğinin dünyaya anlatılmasında üniversitlerin öncü kurumlar arasında olduğunu belirtti.
“GAÜ’nün Dışa Açılımları ve Atılımları Örnek Olmalı”

Yükseköğretim’de GAÜ’nün geride bıraktığı 25 yılın ve geçen sürede ortaya koyduğu vizyonun ülke tanıtımı için önemine dikkat çeken Bakan Dürüst, İngiltere, Singapur ve ABD kampüsleri ile dışa açılım ve atılım noktasında GAÜ’nün örmek teşkil ettiğini vurguladı.

GAÜ’nün 25 yılda ulaştığı fiziki yapı ve kampüs ile turizm başkenti Girne’nin çekim merkezi olduğunu ifade eden Bakan Dürüst, dış kampüsleri ve uluslararası arenada imza attığı önemli atılımlar ile ülke tanıtımına GAÜ’nün önemli katkılar yaptığının altını çizdi.

Diğer üniversiteler ve binlerce GAÜ öğrencisinin ülkelerine KKTC fahri elçisi olarak döndüklerini de hatırlatan Bakan Dürüst, ülke tanıtımı ve KKTC’nin haklı sesini dünyaya duyurma misyonu noktasında üniversitelere GAÜ’nün dışa açılma ve dış kampüslerinin örnek olması gerektiğini altını çizerek yükseköğretim’de 25 yılı geride bırakan GAÜ’nün yöneticileri ve akademisyenlerini kutladı.