Amerikan Koleji Spor Günleri ile Bahara Merhaba Dedi

Amerikan Koleji Spor Günleri ile Bahara Merhaba Dedi

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji Girne Yerleşkesindeki öğrenciler havaların ısınması ile birlikte GAÜ Lympic’te gerçekleştirilen Spor Günleri ile bahara merhaba dedi.

Konuyla ilgili Amerikan Kolej’inden yapılan açıklamada, bu yıl ilki gerçekleştirilen Spor Günleri’nin bundan sonra geleneksel olarak gerçekleştireceği belirtildi. Oraganizasyonun amacının hem bahara merhaba demek, hemde Amerikan Koleji bünyesinde eğitim gören öğrencilerin beden gelişimine katkıda bulunmak olduğu ifade edilen açıklamada, Spor Günleri kapsamında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında çeşitli branşlardaki spor dallarında yarışmalar düzenlendiği bildirildi.

Ayrıca, öğrencilerin yalnızca derslere yönelik değil, aynı zamanda sportif olarakda gelişimlerinin önemli olduğu vurgulanan açıklamada, Amerikan Koleji olarak yalnızda yabancı dile değil, spor alanına da önem verdikleri ifade edildi.