Girne Amerikan Üniversitesi ve Dubai Kanada Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi ve Dubai Kanada Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

GAÜ Uluslararası Anlaşmalarına Bir Yenisini Daha Ekledi

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 30. Yılına doğru ilerlerken uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde Dubai’nin önde gelen uluslararası üniversitelerinden olan Dubai Kanada Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

GAÜ ile Dubai Canada Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile GAÜ, akademik işbirliğini sürdürdüğü ve bilimsel bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısını GAÜ uluslararası küresel kampüsleri ve eğitim merkezleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye dışında 150’nin üzerine çıktı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Rektörlük Binası Toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine GAÜ adına CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi katılırken, Dubai Kanada Üniversitesi adına ise törene Dr. John Newark katıldı.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi imza töreninde yaptığı konuşmada, uzun süren çalışma sonrasında Dubai Kanada Üniversitesi ile bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirterek, anlaşmanın özelde GAÜ ailesine, genelde KKTC’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi. İşbirliklerini dışarıya açılan kapılar olarak nitelendiren Vehbi, GAÜ olarak uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde en fazla dışa açılım yapan üniversite olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Vehbi, GAÜ’nün İngiltere, ABD, Singapur, Hong Kong ve İstanbul’da da kendi kampüslerinin olduğunu belirterek, bunların dışında da 150’den fazla üniversite ile de akademik işbirliği anlaşması içerisinde olduklarını belirtti. Dubai’de bulunan Kanada Üniversitesi ile gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde, birkaç öğrenci ile sınırlı olmayacak şekilde bir çok öğrencinin faydalanacağı sistem yarattıklarını vurgulayan Vehbi, Dubai’den Kıbrıs’a; Kıbrıs’tan da Dubai’ye öğrenci değşimi yapılacağını vurguladı. Ayrıca Vehbi, gerçekleştirilen protokol anlaşması ile birlikte GAÜ öğrencilerinin, hangi bölümde okuyor olursa olsun, dönemlik yada 1 yıllık olarak Dubai Canada Üniversitesi’nde eğitim alma fırsatı yakalayabileceklerini vurguladı.

Konuyla ilgli açıklamda bulunan Dubai Kanada Üniversitesi yetkilisi Dr. John Newark, Kıbrıs’ı ve özellikle Girne’yi çok beğendiğini belirterek, GAÜ’nün uluslararasılaşma vizyonuna hayran kaldığını ifade etti. Newark, bu anlaşma ile birlikte aynı şekilde kendi öğrencilerininde GAÜ bünyesinde eğitim alma fırsatı yakalayacağını bildirerek, bu fırsatın öğrenciler için faydalı olacağına inandığını belirtti.

İmzalanan anlaşma ile GAÜ ve Dubai Kanada Üniversitesi ortak bilimsel çalışmalara imza atması hedeflenirken anlaşma ile bilim insanları ve öğrenciler akademik değişim programı ve şartları kapsamında dönemsel eğitimlerine diğer üniversite kampülerinde devam edebilecek.