GAÜ Sahnesinde Sanat Severler Tiyatroya Doydu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Sahnesinde Sanat Severler Tiyatroya Doydu

“Mehşer-i Cümbüş” Oyununda Mahşeri Kalabalık

Girne Amerikan Üniversitesi 1’inci Tiyatro Günleri’ne sanat severler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Kültür Dairesi ile GAÜ işbirliğinde gerçekleşen organizasyonun birinci gününde dünyaca ünlü William Shakespeare klasiği Hamlet, ikinci günü “Bütün Çılgınlar Sever Beni” ile sırasıyla Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan “Bir Kibrit Kutusu Beyaz Peynir”, “Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi” ve “Mehşer-i Cümbüş” isimli oyunlar GAÜ sajhnesinde tiytatro severler ile buluştu.

KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Kültür Dairesi ile GAÜ Oyunculuk - Drama Bölümü'nün işbirliğinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü çerçevesinde gerçekleşen etkinlik, tiyatro severleri oyunlara doyururken, Türkiye’nin öncü doğaçlama tiyatrosu “Mehşer-i Cümbüş” ile muhteşem bir final gerçekleştirdi.

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sahnesinde gerçekleşen GAÜ 1’inci Tiyatro Günleri finaline sahne alan Mahşer-i Cümbüş oyunu, KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı adına Hüda Hüdaverdi, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel ile GAÜ Akademik ve İdari kadrosunun yanısıra öğrenciler ve halkın katılımı ile gerçekleşti. Mehşer-i Cümbüş oyuncularının izleyicilerin katılımı ile gerçekleştirdiği oyun, büyük beğeni topladı.

Oyunun sonunda, GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Levent Süner Mahşer-i Cümbüş ekibine plaket takdim ederken, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal GAÜ 1’inci Tiyatro Günleri’ni gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Levent Süner’e ve katkılarından dolayı KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş adına Bakanlık yetkilisi Dr. Hüda Hüdaverdi’ye teşekkür plaketini takdim etti.