GAÜ’den Gündemi Meşgul Eden Konularda İki Akademik Yayın Daha

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Gündemi Meşgul Eden Konularda İki Akademik Yayın Daha

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Can Kasapoğlu, Suriye iç savaşı ve Ukrayna-Kırım krizini ele alan iki önemli akademik yayın yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi’nin (EDAM) web sitesi olan www.edam.org.tr adresinde, GAÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Can Kasapoğlu’nun kaleme aldığı Suriye İç Savaşı kapsamında varil bombalarının kullanımına ilişkin stratejik analiz ve Ukrayna- Kırım krizini ele alan araştırma yazısı yayınlandı. Dünya güvenlik think-tankleri sıralamasında 16. ve Orta Doğu Kuzey Afrika sıralamasında 3. sırayı alan düşünce kuruluşu olan EDAM tarafından yayınlanan iki raporun, yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Kasapoğlu konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, uluslararası güvenlik, uluslararası ilişkiler ve askeri bilimler alanlarında da görüş ve söyleşilerinin basında ve çeşitli yayınlarda yer aldığını belirterek, örnek olarak SeTimes web sitesinde Türk Savunma Sanayi ve Altay Tankı’na ilişkin görüşlerine başvurulduğunu ifade etti.
Konuyla ilgili yayınlara aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

http://turkey.setimes.com/en_GB/articles/ses/articles/features/departments/national/2014/03/14/feature-01
http://www.edam.org.tr/Media/Files/1153/EDAM_Syria_Barrel_Bombs.pdf
http://www.edam.org.tr/Media/Files/1154/Crimea_Turkey.pdf