Kıtalararası GAÜ Giriş ve Burs Sınavı Başvuruları Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Kıtalararası GAÜ Giriş ve Burs Sınavı Başvuruları Başladı

Öğrenci adaylarına GAÜ’den küresel eğitim fırsatı ve kesintisiz burs verileceği açıklandı.
GAÜ’de yüksek öğretime başlayacak öğrenci adayları burslu olarak eğitimlerine 3 kıtadaki küresel kampüslerde devam etme hakkı kazanacak.

Burs oranlarının %50, %75 ve %100 olarak açıklandığı giriş sınavı 31 mayıs 2014 cumartesi günü gaü kıbrıs yerleşkesi girne kampüs’te gerçekleşecek.

Girne Amerikan Üniversitesi KKTC Liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına yükseköğretim’de 30. yılına özel burslar verileceğini açıkladı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 10.00’da düzenlenecek GAÜ 2014 Giriş ve Burs Sınavı ile öğrenci adayları kesintisiz %50, %75 ve %100 burslu eğitim hakkı kazanarak Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Singapur , Hong Kong ve ABD Kampüslerinde öğrenim hakkı da kazanacak.
Konuyla ilgili GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada KKTC liselerinden mezun ya da mezun durumunda olan öğrencilere yönelik Burs ve Giriş Sınavına girmek isteyen adayların KKTC veya TC kimlik kartlarının fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf, sınava giriş kaydı için bulundukları liselere ya da Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca sınav giriş ücreti 50TL olarak açıklanırken sınav başvurularının 30 Mayıs 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceğinin altı çizildi.

“Sınav Giriş Başvurusu KKTC Liselerinin Tümünde Yapılabilecek”

Burs ve Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tr adresi veya kayıt@gau.edu.tr e-posta adresi ile 650 20 00 (dahili: 1185-1179-1221-1198) no’lu telefon numaralarından alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada öğrenci adaylarının ayrıca ülke genelindeki tüm liselere sınav için başvurabileceği de vurgulandı.

“Burslar Kıtalararası Kampüslerde Geçerli Olacak”

Giriş ve Burs Sıralama Sınavı sonucunda burslu veya burssuz kayıt yaptıran öğrencilerin ise GAÜ İngiltere Canterbury, Singapur, Hong Kong ve ABD Washinghton kampüsleri ile Türkiye Kampüsü ilk eğitim binasında eğitimlerine devam etme hakkı kazanacağının da vurgulandığı açıklamada GAÜ’nün öğrenci ve öğrenci adaylarına uluslararası kampüslerinde küresel eğitim ve kıtalararası öğrenim hakkı verdiğinin altı çizilerek tüm bursların Kıtalararası GAÜ kampüslerinde geçerli olacağı ifade edildi. Ayrıca GAÜ kıtalararası kampüsleri hakkında ayrıntılı bilgilerin http://www.gau.edu.tr/kurumsal/uluslararasi_kampusler adresinden alınabileceği bildirildi.